Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Här kommer en härlig sammanställning för några aktiviteter som vill spridas vidare. Det finns så många fler aktiviteter som görs i Norrbotten som inte kommer med här. Har du något som du vill att fler ska känna till, tveka inte att höra av dig. 

Vi vill bygga bransch och vi är en plattform som supportar medlemmars initiativ som en megafon, med resurser, med gemenskap och med match making. Målet med Creative Norrbotten är att det blir en medlemsorgansiation innan jul. Ett insiativ som Creative Norrbottens medlemmar har tagit är Norrbotten media week (NMW). 

NMW- arbetet kör i gång för fullt nu och vi vill fånga upp fler dicipliner och peppade människor som vill delta, synas och skapa tillsammans med oss. 

Hälsningar, 
Greta Wimander
Creative Norrbotten


Välkommen till en dialog kring nuläge och framtid för de kulturella och kreativa näringarna i Norrbotten!

Välkommen till en dialog kring nuläge och framtid för de kulturella och kreativa näringarna i Norrbotten!

Tid: Onsdag 26 oktober, kl. 13 - 17
Kaffe och smörgås serveras i pausen.
Plats: Clarion Hotel Sense, Luleå, Skeppsbrogatan 34.

• Inledning om de kulturella och kreativa näringarna ur ett nationellt perspektiv.Klas Rabe, områdesledare KKN, Tillväxtverket

• Presentation, beskrivning och analys av de kulturella och kreativa näringarna iNorrbotten baserat på en färsk undersökning genomförd hösten 2016.Stina Almkvist, Creative Consulting

• Creative Talks/Workshop med alla deltagare om strategi, handlingsplan och konkretaåtgärder för att ta de kulturella och kreativa näringarna i Norrbotten till nästa nivå.


Länsstyrelsen i Norrbotten och Norrbottens läns landsting har ett uppdrag att ta fram en regional strategi och handlingsplan för att främja utvecklingen av den kulturella och kreativa näringen (KKN). Dialogdagen är ett inspel i detta arbete. 2013 publicerades rapporten “En ny näring växer fram” – en kartläggning av 900 företag inom den kulturella och kreativa näringen i Luleå och Piteå 2012, Almkvist, Stina. Rapporten kartlade följande sektorer inom KKN: Arkitektur, Bildkonst, Byråer (Reklam, Digitala, PR, Kommunikation), Besöksnäring, Design (kläder och accessoarer, smycken, produkter, grafisk form), Foto, Film/TV, Event/Scen (teater, dans, event), Musik/Ljud, Publishing/print (skönlitterär verksamhet, journalister, bokförlag, press), Spelutveckling, Webb/app utveckling.

Rapporten kan du hämta på Länsstyrelsens webbplats.

Anmälan
Anmäl dig senast 12 oktober! 

Här hittar du inbjudan. 

Har du frågor kontakta
Monica Lejon, monica.lejon@lansstyrelsen.se, 010-225 53 51 eller
Tove Cullhed, tove.cullhed@lansstyrelsen.se, 010-225 52 62.

Eventkalender


Luleå- KommunicerBar #47

Nu är det dags för höstens första KommunicerBar! 29/9 17.00 ses vi på Allstar för mat, dryck och mingel. Vi lyssnar på de senaste nyheterna i planeringen för Norrbotten Media Week 2017 och för er som vill se Luleå möta Leksand finns Vinter.Bar bokat för KommunicerBar.

Datum: 29 sep kl. 17- 21

Plats: Allstar, Luleå

Mer info!


Piteå- Viral

Välkomna till after worken Viral. 
Vi börjar kvällen med en inspirationskick av Jonna Ekman från KIT. Sen ska vi snacka, äta, dricka gott och knyta nya kontakter! 

Anmälan görs via simpel signup och vi kommer skicka en faktura till dig/er/ företaget. http://simplesignup.se/event/82394

Arrangör: Nolia, Oh My, Cretive Park och Creative Norrbotten. 

Datum: 21 oktkl. 16.30 

Plats: KUST hotell, Piteå

Mer info hittar du här! 


Luleå- Invigning av Bergströmska gården

Resurscentrum för konst har invigning på Bergströmska gården torsdag den 29:e september 15.00 - 17.00

Programpunkter:

15.15 SM-vinnaren i Poetry Slam 2016 Josefin Karlsson, från Älvsbyn.
16.00 Performance med Yessiqa Lövbrand och Mats Wikström

http://www.konstinorrbotten.se/


Piteå- Game Jam!

Välkommen till Piteås första Game Jam! Kom och skapa spel: Anmäl ditt lag eller dig själv till Piteås första Game Jam! Eller kom bara förbi och ta en fika på vårt café.

Workshop: Thomas Huttenlocher som i mer än tio år arbetat med att ljusätta spel håller i en workshop samt samtal i ämnet.

Var: Kaleido, Piteå
När: Lördag 15/10 kl 10:00 till söndag 16/10 kl 16:00. Efter 16:00-17:00 på söndag tittar vi igenom slutresultaten. Bästa bidrag vinner ett pris.

Se eventet här


Tips på upphandlingar:

I nästa medlemsbrev:

  • Branschevent 
  • Hälsning från Creative Norrbotten

 


facebookinstagramtwitter

Inspireras av andra

Vill du få inspiration om andra kreativa i Norrbotten? Följ då Creative Norrbotten på Facebook. Där pratar vi bland annat om träffar, event samt film, musik, dans, utställningar m.m. från Norrbotten.

Gilla här!

Nätverka med andra

Vill du ha dialog med andra kreativa från Norrbotten. Ansök då till gruppen Creative Norrbotten på Facebook och berätta vem du är och vad du sysslar med.

Gå med här!

Vi berikar dig!

Har du idéer på nätverksaktiviteter eller nyheter du vill sprida, hör gärna av dig till Creative Norrbotten. Kontakta Creative Norrbotten på: 
greta.wimander
@piteasciencepark.se

 

www.creativenorrbotten.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.