Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

Färsk information från ActiLeg AB!


Nytt inom Alzheimersforskningen

Tidningen Ny Teknik presenterar spännande nyheter inom Alzheimersforskningen: "Ett nytt ämne för att behandla alzheimer, som tidigare visat sig effektiv på möss, verkar även fungera på människor, visar en ny studie".


ActiLeg och Alzheimers

Har du sett vår korta film där en vårdare berättar om sina erfarenheter i vården av en person som har drabbats av Alzheimers?

Det är fascinerande att se vilken effekt träningen med ActiLeg har haft!


Att byta kardborreband på pedalerna

Om det är dags att byta kardborrebanden på de stora pedalerna på en ActiLeg, så kan nya band beställas från oss, de skickas per post. Kostnaden för långa kardborreband till två pedaler är SEK 90:- + moms, inklusive porto. Samma pris gäller för de korta främre banden till två pedaler, alltså totalt SEK 180:- + moms om man vill byta både långa och korta band på två stora pedaler (för en maskin).

Börja montera bandet på insidan närmast den röda drivenheten, där man sedan låter bandet sitta kvar.

De korta främre kardborrebanden (se nedersta bilden) byts enkelt genom att de båda skruvarna med mutter lossas, man tar sedan bort det gamla bandet och sätter dit det nya på samma sätt som det gamla satt (kolla innan du tar bort det gamla, håll det nya likadant först så att du kan montera det på samma sätt).

Börja på insidan

Trä först igenom ena sidan av kardborrebandet från "insidan" närmast den röda drivenheten av bakkappan, genom slitsen på insidan av pedalen, närmast den röda drivenheten. Denna del av remmen fästes sedan på sin egen insida, kolla först att remmen är rättvänd för detta. Denna "inre" del av remmen behöver därefter inte lossas mer utan bör sitta kvar i detta läge.

Fortsätt på utsidan

På pedalens utsida, sett från den röda drivenheten, träs bandet runt från slitsens insida och fästs sedan på sin egen utsida som på bilden. Alternativt, och kanske enklare  under användning, kan man trä bandet på utsidan utan att gå igenom slitsen: då blir det enklare att lossa bandet när träningen är klar och man kanske vill komma loss snabbt (man slipper lirka loss bandet ur slitsen).

Främre band, korta

De korta främre kardborrebanden (se nedan) byts enkelt genom att de båda skruvarna med mutter lossas, man tar sedan bort det gamla bandet och sätter dit det nya på samma sätt som det gamla satt (kolla innan du tar bort det gamla, håll det nya likadant först så att du kan montera det på samma sätt).

Kom ihåg att ange antal uppsättningar band av respektive typ (långa/korta) samt leverans- och fakturaadress. Exempelvis "Långa och korta band till 2 pedaler, SEK 180:- + moms".


Gör någon glad!

Varför inte sprida brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack till alla läsare av vårt nyhetsbrev!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.