Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Häxan & Fyren - kvalitetssäkrar dina möten

Vi som mötesstrateger hjälper dig att kvalitetssäkra dina möten. Vi anser att varje möte ska ge effekt. Gör det inte det för dig och din organisation idag? Tänk om och med vår hjälp kan du bli HelVis, DelVis och mötesstrateg.

Hej Mötesmästare där!

Dags att leda möten igen? Dags att sätta fart på utvecklingen igen? Är det då också dags att göra förändringar i HUR du leder möten? Saknar dina möten den effekt du önskar, är resultatet oklart många gånger och ser mötesdeltagarna ut som de vill vara någon annanstans?

Att mötas är viktigt och berikande, men gör det med omsorg om dig, dina kollegor och organisationen. Ta hand om dig!

Läs vårt inlägg om att bli mästare på att leda möten, vi ger dig tre funderingar och tio tips att ta med dig in i möteshösten här.

 

Ulrika Lingslunde, mötesstrateg och VD Häxan & Fyren AB

Kvalitet sparar pengar

     Medarbetare och organisationer tillbringar stor del av sin arbetstid i möten. Undersökningar visar att 4 av 5 interna kommunikationskanaler är mötesbaserade. De visar också att möten i snitt upptar 30 procent av en organisations tid och resurser. Är du chef upptar det 50-80 procent av arbetstiden. Av dessa möten saknar 50 procent ett tydligt syfte och mål. Att ha möten utan syfte och mål är som att navigera utan karta; det är tidskrävande, svårt och ineffektivt.

     Att utveckla sin möteskultur och struktur ger ökad kvalitet, ökad måluppfyllelse, en minskad stress och snabbare implementering. Viktiga delar för att ge goda resultat och nöjda medarbetare. Motsatsen är inte så attraktiv, men alltför vanlig i vår erfarenhet. Visst krävs det arbete för att komma dit, men det är inte "rocket science" - det är greppbart - Och vinsterna i insparad tid är betydande. Tid man som medarbetare kan lägga på annat.

     Vi brukar leka med räkneexemplet att vi tar 50 medarbetare som sitter 30 % av sin arbetstid i möten under ett år, där hälften av mötena är ineffektiva. Detta ger en årlig kostnad på 4,7 miljoner kronor i ineffektiv tid. 4 700 000 kr. Per år. Och att utveckla sin möteskultur och struktur kräver inte mycket tid. Vi garanterar det.


Tre frågor till vår nya Kreativa administratör

Har du på sistone funderat vad som fascinerar dig med yrkeslivet eller vad som är den störa utmaningen för företag och organisationer med digitaliseringen som sker? Det är två av de frågor vi ställde till vår nya Kreativa administratör, Vilma. Läs hennes svar och fundera vad du skulle svara på frågorna här


Höstens workshops

Möt hösten med oss, bli mästare på möten, samarbeten och kommunikation.

I höst arrangerar vi två workshops, "Få människor att mötas i tekniken" 29 september och "Bli mästare på att bli förstådd" 25 oktober.

Läs mer och anmäl dig här


Månadens citat:“Don´t confuse your path with your destination. Just because it´s stormy now doesn´t mean that you aren´t headed for sunshine”


Kontakt

www.hxf.se

info@hxf.se

0739-899 162


facebookinstagramtwitterlinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.