Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Medialab är en del av Nätverkstan. Klicka på loggan ovan för att läsa mer.

Medialab stöds av Västra Götalands kulturnämnd.

Ny utrustning & uppdateringar

Nu har vi ersatt DSLR-kameran som somnade in i vintras. Nu finns en Panasonic FZ-1000 4K-kamera att tillgå för våra medlemmar. Förutom filmfunktionen i 4K-upplösning är den också kompetent som stillbildskamera. På kameran sitter en fast Leica-optik på 25-400, den filmar även i 100fps för bra slowmotion-bilder och har ingång för extern mik. Kameran bokas under Resurser på samma sätt som annan utrustning bokas på medialabswest.se .

Vi har också gjort Videostudio 1 och 2 helt kompatibla nu i form av system, program och programversioner, bortsett från den extra Protools-station som finns i Videostudio 1.


Enkäten är färdigställd, priset vanns av ...

 

Under maj-juni genomförde vi en web-baserad enkät via utskick till medlemmar, konstnärer och andra kreatörer med syftet att skapa underlag för beslut om hur vi ska utveckla och eventuellt bygga om Medialab. Vi har nu fått in ett relativt stort antal svar och reflekterar vidare om hur vi ska förändra och utveckla Medialab utifrån detta svarsmaterial. Mer info kommer ...

Om en skickade in och medverkade i enkäten deltog en också i utlottningen av en 2 terabytes USB3-hårddisk.
Och vinnaren i denna utlottning är ...
Monne Lindström !  Monne är animatör, konstnär och filmare och medlem i Medialab sedan ett antal år tillbaka. Grattis !!
Här kan du läsa mer om Monnes arbete och inriktning.Nätverkstan fyller år !


I 20 år har Nätverkstan Kultur - i enlighet med sin ambition - varit ömsom olja och ömsom grus i landets kulturpolitiska maskineri
. Detta firar vi med pompa och ståt hos våra grannar Göteborgs Litteraturhus i Lagerhuset. 

Festligheterna inleds med presentation av en framtidssatsning och en boklansering. The Fika Project (thefikaproject.org) är ett nytt fortbildningskoncept för internationella kulturledare som Nätverkstan arbetat fram tillsammans med europeiska parter, Trans Europe Halles, Encatc och Olivarte. Som ett led i processen har vi gjort två böcker, som här presenteras för första gången i Sverige. Med utgångspunkt i böckerna blir det spännande samtal och inspel från inbjudna gäster. Därefter bjuds på musik och mingel tillsammans med Nätverkstans många vänner från när och fjärran - alla delar av de nätverk som spunnits sedan 1996.

Jubileum och bokrelease 26 augusti, kl.16.30 – 23.00

Bokrelease Perspectives on Cultural Leadership och Narratives by Cultural Change Makers
16.30 Välkommen till bokrelease! 
- Art & activism - Sandy Fitzgerald, OLIVEARTE
- Mikael Löfgren och Jesper Eng, Nätverkstan Kultur i samtal om målet med publiceringen av böckerna och hur de är strukturerade.
- Jesper Eng i fortsatt samtal med Sue Kay, ENCATC, Anna Johansen Fridén, Nätverkstan Kultur, Annick Schramme, University of Antwerp och Birgitta Persson, Trans Europe Halles om teori och praktik, erfarenheter och kunskaper kring ledarskap för kultursektorn.
- Och nu då? Karin Dalborg, Nätverkstan Kultur om framtiden för Fika-projektet och fortbildningskonceptet.

18.00 Köket - ett slagverksband som i huvudsak spelar rytmer från Norra Brasilien, men även från Nordafrika och Karibien. Oslipat ös med mycket hjärta.

ca 18.30 Karin Dalborg, VD Nätverkstan Kultur hälsar välkommen. David Karlsson, arbetande ordförande Nätverkstan Kultur

19.00 Visionärerna - Vi saknar visionen, vi slår hål på visionen, vi motsätter oss visionen, vi tar visionen på allvar, vi är visionärerna. 
Speciellt för denna kväll är några av visionärerna på plats för ett framsynt liveframträdande. Ett ord- och ljudkonstverk med bl a poeterna Linn Hansén och Lina Ekdal, författaren Samira Motazedi, komponisten Anna Gustavsson och konstären Johannes Samuelsson.
Lotta Lekvall, VD Folkteatern, tidigare VD Nätverkstan Kultur

20.00 Filip Bagewitz Trio - spelar orientalisk kammarmusik med personligt uttryck och politisk vijla. Oud, klarinett och kontrabas är grundsättningen. I de tre musikernas täta samspel smälter klangerna ihop till ett vidsträckt panorama där melankoliska melodier dansar fram kampsånger utan ord.

DJ - TBA


https://www.facebook.com/events/266767873687310/

 

 


Betala med kort istället

Vi påminner om att du numera kan betala ditt medlemsskap och din utrustningshyra med kort i vår Izettle, något vi uppskattar om du gör. Dock måste depositioner hanteras kontant än så länge.


Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du är intresserad av vår verksamhet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.