Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

På gång i höst i Fyrbodal

  • 22/9 Framtidsmässan i Åmål, en jobb- och utbildningsmässa
  • Europarum på mellanstadieskolor i Fyrbodal
  • EU-utbildning för gymnasielärare i Fyrbodal

Webb-seminarium MUCF

23/8 Webb-seminarium om Europa för medborgarna

5/10 Webb-seminarium om EVS


Europahuset

15/9 Internationella Demokratidagen. Temadag med fokus demokrati, folkstyre och aktivt medborgarskap.


Biblioteket tipsar

Romanen Historien av Elsa Morante beskriver livet i Rom under åren 1941-1947, boken utgår från hur historisk utveckling ibland sker på den enskilda människan bekostnad.


Åmålsdagen

6 augusti deltog vi från Europa Direkt på Åmålsdagen. Det var en händelserik dag fylld med aktiviteter i Åmål. Bland annat bjöds det på underhållning på torget med modevisning, musikquiz och dogwalk. Vi på Europa Direkt hade ansiktsmålning, pysselhörna och tipspromenad för barn. Kön ringlade sig lång för att få en ansiktsmålning där flaggor, spiderman och katt var populära val.


Europaforum

Vi ser fram emot Europaforum i Hässleholm 22-25 augusti där bland annat Storbrittaniens utträde ur EU kommer tas upp men även andra ämnen så som de kommande valen i USA, Frankrike och Tyskland samt EU-kommissionens dag med fokus på migrationspolitik, cirkulär ekonomi och klimat med mera.

Europaforum Hässleholm startade 2003 och syftar till att främja en öppen debatt och minska avståndet mellan medborgare och beslutsfattare. Representanter från olika demokratiska riktningar, sociala bakgrunder och åldrar samlas för att delta i en konstruktiv dialog kring Europas och EU:s betydelse och utveckling.

Finansieras av Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen och Åmåls kommun


 Europa Direkt Fyrbodal

 Kungsgatan 20, 662 31 Åmål, europadirekt@amal.se, facebook, hemsida, 0532-170 20

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.