Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Medlemsnytt


Bokningssystem införs på stengården

Den 29 augusti börjar stenhantverksutbildningen från Grebbestads folkhögskola på vår stengård. Utbildningen kommer att hyra de sex arbetsbåsen i hästskon. I dagsläget är 5 personer antagna på heltid och en person på halvtid men det kan komma att bli fler. Det är därför viktigt att de medlemmar som har sten i arbetsbåsen i hästskon flyttar ut dem senast den 28 augusti. I de fall sten finns kvar där efter detta datum kommer vi att flytta på dem.

I samband med att utbildningen startar kommer vi att införa ett bokningssystem för samtliga arbetsbås på stengården. Reglerna som ska gälla bokningar på stengården är inte helt klara ännu och systemet kommer inte att införas förrän det är klart. Det kommer säkert att bli en inkörningsperiod för systemet och vi ber er som jobbar på stengården att ha överseende ifall det blir några problem. Kommunicera gärna med varandra och med styrelse och kansli för att undvika konflikter kring båsen.


Föredrag med årets stenstipendiat 25 aug

Marcia de Bernardo är KKV Bohusläns stenstipendiat 2016. Hon är en brasiliansk stenskulptör som haft ett stort antal utställningar i Sydamerika, Europa och Asien. Hennes verk har tydlig inspiration från växter och organiska former. 

Länk till Marcia de Bernardos webbsida: http://www.debernardo.net/en/

Den 25 aug, kl 18:30, håller Marcia de Bernardo föredrag på Gerlesborgsskolan. Fri entré.

Årets traditionsenliga fest för stipendiaten och våra sponsorer äger rum fredagen den 2 september. Vänligen anmäl dig till info@kkv-b.se så att vi beräkna mat och dryck.

 


Finissage 28 aug

Den 28 augusti har vi Finissage på KKV-B, detta inleds med samtal i utställningen av konstnärerna Elisabeth Åström och Christina Ärlestig. Därefter dragning i årets konstlotteri.

Hämtning av era verk på utställningen kan göras samma dag, alltså den 28 augusti mellan kl. 18.oo och 20.oo.

De verk som inte kan hämta sina verk vid denna tidpunkt, kommer att ställas ut i containern bakom stensalen. För att hämta dem vid ett senare tillfälle, ber vi er ringa kansliet tfn: 0523-51895 mellan kl. 9.oo - 13.oo. Detta för att det säkert ska finnas någon på kansliet som kan lämna ut nycklarna till containern till er.


Uppdrag att söka

Nu annonserar konstenheten i Västra Götalandsregionen ut fyra konstnärliga gestaltningsuppdrag i nya Alingsås lasarett. Sista dag att skicka in intresseanmälan är 16 september 2016. Förfrågningsunderlaget finns även att ladda ner i engelsk version. Mer information finns här: http://vastfast.vgregion.se/sv/Vastfastigheter/Konstnarliga-gestaltningsuppdrag-/Aktuella-gestaltningsuppdrag/Alingsas-lasarett/


Kansliet stängt 23-26 aug

På grund av föräldraledighet respektive passning av barnbarn håller kansliet stängt tis 23 aug – fre 26 aug.


iGUGU 3-15 september

SOUTH AFRICA-SWEDEN

ARTISTS EXCHANGE 2016

Rorkes Drift/Ulundi/KKV-B

3-15 september 2016

KKV-B Stensalen och Lilla Galleriet

 

Efter förra årets succéartade utställning på KKV-B: 

RORKES DRIFT – 55 years of Art & Craft – SOUTH AFRICA,

öppnades den vilande föreningen Konstkusten av Agneta Ekman Wingate, Ivan Stüffe och Malin Sellmann för att återuppta utbytet mellan Västsverige och Sydafrika. 

Ett konstnärligt utbyte, som har rötter i sextiotalet med utställningar på bl. annat Konsthantverkshuset (1981) och Röhsska museet (1965 och 1985) och inte minst de två stora utställningarna med konstnärsutbyte på Konsthallen Lokstallet i Strömstad 2005 och 2006, som fick stöd av Strömstads kommun, Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Statens Kulturråd.

Efter årens starka engagemang mot apartheid och i nära samarbete med ANC och Lindiwe Mabusa, då Sverige representant för ANC, har mycket av kontakterna med Västsverige avstannat.

Konstkusten vill tillsammans med Princess Tyler, ELC Art & Craft Centre-Rorkes Drift och Reeves Gumede, Indonsa Art Centre-Ulundi, starta samarbetet på nytt mellan några av de konstnärer som då deltog och en grupp yngre konstnärer.  

Västra Götalandsregionens kulturnämnd beviljade ett bidrag på 75 000 kr för genomförande av utställning och workshops, eftersom man ser positivt på att dessa kontakter, som finns, används och, inte minst, förnyas. Det stärker Västra Götaland som en mötesplats i världen.

I mitten av augusti anländer Princess och Reeves med sex konstnärer till de workshops som Agneta, Ivan och Malin arrangerar och 

lördag 3 september öppnas utställningen av Lars Nordström, 1ste vice ordf. kulturnämnden och David Bäck bjuder på sydafrikanskt inspirerad musik.

 

 

För mer informtion kontakta

Malin Sellmann, 070-6019147

artrorkesdrift@gmail.com


Nybygget

Efter 33 verksamma år och minst 10 000 konstverk levererade över hela Sverige är det nu dags för NYA ATELJÉER för våra långväga konstnärer!

De gamla barackerna är utdömda!

Utan nybygge ingen framtid för verksamheten!

Vi har fått stöd men behöver ytterligare hjälp med kapital för detta skall kunna genomföras.

DU, som är hyresgäst i fastigheten kan bidra genom att bli medlem i G21-Gerlesborg 2:1 ekonomisk förening

eller

DU som känner att KKV-B fyller en viktig funktion lokalt, nationellt och internationellt, som arbetsplats för konstnärer och mötesplats för konst, kultur-stenhuggeri, båtbyggeri, smide mm och ekologisk mat; Café Olivia och Inköpsföreningen!

DU kan säkra KKV-Bs framtida existens och utveckling genom att

KÖPA FÖRLAGSANDELSBEVIS! (=en del i fastigheten G21)

DITT bidrag kan vara allt från 500 kr till sexsiffriga belopp och det innebär i korthet att du lånar oss en summa pengar, som kan betalas tillbaka efter tidigast fem år eller utbetalas med prioritet framför medlemmarnas insatser i händelse av försäljning av fastigheten.

 

Vad har hänt?

Tanums kommun bidrog med 90 000 kr, vilket var förutsättningen för att RUN, Västra Götalandsregionen Utvecklingsnämnd skulle bidra med 290 000 kr som projektstöd till Artist Residence Collective Workshop (ARC). En förstudie för NYBYGGET gjordes av Nadén Arkitekter våren 2015, som grund för det fortsatta arbetet. En preliminär offert har inkommit på 2 650 000 kr (ex.moms) ovan grund. Till det kommer grundläggning på plintar, avlopp, övriga markarbeten, oförutsedda kostnader mm kan gå upp till ca 500 000:- (exkl. moms) Totalt c 15 500:-/m2 (exkl. moms)

 

Vad planeras?

Vad är prioritet 2016?

Ett nytt ateljébygge för övernattning på 184 m2 i två våningar med 12 rum från 8 m2 till 20 m2 med stort gemensamt kök/uppehållsrum och hygienutrymmen. Plan 1 är tillgänglighetsanpassad.

Total byggkostnad ca 4 000 000 kr (inkl. moms) Beslut togs på årsmötet 23 april 2016 och tidigast byggstart kan bli feb. 2017.

 

Vad är prioritet hösten 2016?

få in minst 2 000 000 kr genom dels: nya och ökade

Medlemsinsatser, Förlagsandelsbevis (nytt), bidrag och

sponsorer. (BOVERKET, LEADER RANRIKE, THORDÉNSTIFTELSEN m.fl.

- Få en dispenslösning för avloppet med kommunen.

- Få förhandsbesked på bygglov i mars 2016

- Upprätta detaljerade bygghandlingar

- Ta in minst 2 offerter till.

- Fastställd finansieringsplan enligt RUN-ansökan.

- Banklån i Sparbanken Tanum.

 

Kontaktpersoner:

Malin Sellmann, 070-6019147

Kristofer Utbult, 073-630 5340

E-post: g21@telia.com

För ytterligare information se vår folder

 


Vi finns på Twitter, Facebook och Instagram. Följ oss där!

facebooktwitterinstagram

Adress:
Skärholmen
457 48 Hamburgsund

Telefon:
+46 (0)523 – 518 95

E-mail:
info@kkv-b.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.