Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev september 2016Vill Du prova koppning?!

Det har varit mycket tal om koppning sedan bilderna på OS simmaren Michael Phelps dök upp. Och många är de uttalanden som visar på en anmärkningsvärd okunskap om koppning. Jag har länge arbetat med koppning efter den äkta traditionella kinesiska medicinen, dvs vi “sätter inte bara koppor”, utan efter undersökning och diagnos placeras kopporna på individuellt utvalda områden på kroppen, eller på akupunkter, för att behandla det specifika tillståndet hos varje individ.

Koppning är en flertusenårig, och i hög grad aktiv metod, och många är de som vittnar om dess goda resultat. Det finns olika sätt att behandla med koppor, eldkoppning, blodkoppning och koppning där man genom att skapa ett undertryck (t ex via en pump) lyfter bindväven och skapar cirkulation. Jag arbetar med den sistnämda metoden, samt koppningsmassage (se nedan). Man kan också fästa en liten stav inne i koppan för att på så sätt rikta denna rakt på en akupunkt och stimulera denna.

Så här kan en koppningsbehandling hos mig gå till:

Samtal, undersökning och diagnos, förberedelse för koppning genom att t ex öppna upp lymfsystemet med  lymfmassage, Tui Na massage (kinesisk medicinsk massage) eller bindvävsmassage för att förbereda överspänd muskulatur. Jag väljer metod efter var och ens tillstånd och behov, och ofta i olika kombinationer.

Kopporna placeras sedan på utvalda punkter/områden och får sitta kvar ca 10 minuter. Det kan kännas som ett litet nyp när koppan placeras, men det är enkelt att justera om det upplevs för intensivt.  Det finns ingen anledning att skapa obehag under en behandling, tvärtom. Ofta uppstår en förlösande känsla när stagnationen släpper.

Ibland skapas ljust rosa till mycket mörka ringar, det beror på att en blödning i de små fina blodkärlen (kapillärerna) under hudytan brister när bindväven lyfts och stagnationen släpper. Dessa märken är helt ofarliga och försvinner oftast efter några dagar. Ibland tar det lite längre tid och är då en indikation på att cirkulationen i området inte är optimal. Uppföljande massage är då att rekommendera, samt att ta reda på orsaken och åtgärda denna om man vill slippa återkommande problem.

När koppningen är klar avslutar jag behandlingen med att hjälpa kroppen att föra ut slaggprodukter genom att t ex ge en skön lymfmassage och en avslappnande axel och nackbehandling.

Ibland är det också lämpligt att göra en koppningsmassage, då tar man lite olja på huden och placerar en silkonkoppa och för denna fram och tillbaka över området man behöver behandla. Upplevs ofta som mycket behagligt och avslappnande, skapar värme och cirkulation. Se videoklipp om koppningsmassage här!

Jag koppar mig själv regelbundet, ibland för att lösa upp spänningar, men också som en hälsostärkande underhållsbehandling. Jag använder specialkoppor till ansiktet, vilket ger en mycket skön och effektiv ansiktsbehandling, här skapar man inte de mörka märken vi sett bilder på!  Ibland använder jag även Gua Sha behandling, till både ansikte och kropp, en mycket effektiv skrapmassage, jag kommer skriva mer om detta i kommande nyhetsbrev.

Syftet med koppning är att ta bort stagnation och stimulera flödet av Qi och Blod. Stagnation av Qi och Blod är diagnoser inom TCM och är de vanligaste orsakerna till smärta. Orsaken till dessa tillstånd kan ha flera grunder, t ex olika termiska tillstånd som fukt, hetta, kyla, vind.

Det som får våra kroppsfunktioner att fungera på bästa sätt är att Qi cirkulerar fritt och det är därför det är viktigt att befria kroppen från stagnationer. Stagnation av Qi och Blod kan ge smärta och utspändhet i varierande intensitet, ofta i muskler och senor men även tillstånd som t ex huvudvärk. Faktorer som emotionell stress; ilska, bitterhet, oro, frustration, sorg eller nedstämdhet kan också leda till Qi och Blod stagnation liksom naturligtvis överdriven fysisk ansträngning (eller brist på aktivitet).

Här i väst talar vi mer om att lyfta bindväv och öka cirkulationen, transportera bort slaggprodukter, t ex mjölksyra osv efter en kraftig fysisk insats, och allt detta sker under koppning, men det finns som sagt ytterligare en dimension som kommit bort då man inte tar hänsyn till hela männsikan. Den emotionella sidan av våra fysiska manifestationer behöver också behandlas. Kropp, själ, ande hänger alltid ihop och det ena påverkar oavbrutet det andra.

 

Just Nu! Prova på 30 min Koppningsbehandling eller Koppningsmassage 500 kr!

Boka genom att ringa mig 073-654 29 06


NYTT!

Ansiktsolja 
Lavender, Thyme, Clary Sage, Ylang Ylang, Evening Primerose, Rosehip oil med sina kraftfulla antiage, hormon-balanserande, hudstimulerande och cirkulationshöjande egenskaper skapar en mycket verksam ansiktsolja! Den har dessutom rogivande och stresslösande effekter.

Läkande Parfymolja med Lavender, Neroli, Sandalwood och Frankincense
10 ml roll on flaska med fantastiska essentiella oljor som doftar underbart och har läkande och vårdande egenskaper; cirkulationshöjande, stressreducerande, hudstimulerande och antiagereducerande....


Kära Dr Bach...

Under sommaren var jag på en fantastisk utvecklande och stimulerande utbildning för att lära mig ännu mer om Bachterapi!  Läs mer om Dr Bach här.

Jag har också fyllt på mitt lager med Dr Bach´s Rescue Cream och Rescue Droppar, perfekt att ha i fickan vid akuta behov!

Rescue Cream    30-50 gr /159-239:-
Rescue Droppar 10-20 ml/ 159-239:-
Rescue Pastilles 50 gr       139:-

Självklart blandar jag också en personlig flaska till Dig efter konsultation!

Jag använder endast Bach Original Flower Essences. För mig är det viktigt att vara orginalet trogen.


Välkommen till mina Mottagningar:

Lugn & Go ligger på Fatbursgatan 18 A, precis brevid Södra Station.

Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan information!

       Vita Bergens Hälsocenter ligger på Skånegatan 91 alldeles intill                Nytorget och Vitabergsparken.

       Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på                      knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan                            information!


Bokningsregler

Jag vill påminna om mina bokningsregler. Avbokning sker 24 timmar innan bokad tid, det ger mig möjlighet att boka in kund på kölista och jag är tacksam att inte behöva debitera dig för utebliven behandling = inkomst. Tack för Din förståelse!

Obs! Vid avbokning behöver du använda den kod du får i bokningsbekräftelsen. Det går inte svara på dessa meddelande. Alternativt ringa/sms:a/maila mig direkt.


Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
Mail: madeleine@minabehandlingar.se

Hemsida: minabehandlingar.se

Välkommen!


Gilla och dela Mina Behandlingar på facebook!

Var med i utlottningen om en VALFRI GRATIS BEHANDLING,
vinnare dras när sidan uppnått 200 "likes"!

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration,vänligen klicka här.
Tack!