Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #17. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om innerstaden i vår glaspaviljong

Under kulturnatts-veckan kommer Tyck om din innerstad att flytta ut kontoret till i en paviljong mitt i stan.

Från måndag den 12 september fram till kulturnatten lördag den 17 september hittar du Tyck om din innerstad på Torggatan. Öppet mellan 11.00 och 18.00, utom på kulturnatten när vi givetvis har öppet till sena natta. Varje dag ordnas aktiviteter vid paviljongen. Och du, vi bjuder på kaffe och drömmar!


Urbana samtal - lyssna på innerstaden

I glaspaviljongen håller vi urbana samtal varje dag (utom tisdag, då vi spanar på framtiden i ACC istället). Samtalen handlar om hur vi gör innerstaden bättre ur olika perspektiv. I samtalen möts väntade och oväntade konstellationer av politiker, tjänstemän och inbjudna gäster.

Måndag – På cykel i innerstaden, kl 13.30-15.00

Onsdag – Barnen i innerstaden, kl 13.30-14.20, HBTQ, kl 14.30-15.15 samt jämställdhet, kl 15.30-16.15

Torsdag – Västerås som handelsstad och besöksmål, 13.30-15.00

Fredag – Mångfald i staden, kl 13.30-15.00

Lördag – Ungdomar i innerstaden, kl 15.00-16:30 samt Offentliga rummet - konst och gestaltning, kl 19:00-20:30

(Obs: alla tider är preliminära!)


Hej Christer Ljungberg!

Christer, du är välkänd trafikexpert och framtidsguru. Nu kommer du hit till Västerås den 13 september för att ge oss en bild av trafiken i framtiden.

Vad tänker du på när du hör "Västerås innerstad?

-De underjordiska leveranstunnlarna… Men också en framgångsrik Citysamverkan.

Vilken är din favoritstad i världen? Vad gör den staden speciell?

-Siena, som har världens vackraste torg. Och annars är det Manhattan i NY. En smältdegel med så mycket spännande aktiviteter och byggnader. Och London, den förvuxna småstaden som har allt.

Vilka dofter förknippar du med en stad där du trivs?

-I en stad är det nog de urbana dofterna som asfalt och avgaser. Men det kan också vara doften av nybakt bröd när du går förbi ett surdegsbageri.

Du reser tillbaka i tiden från 2050 till 2016 och hamnar i Västerås innerstad. Vad gör dig mest förvånad med 2016 års stad?

-Vilket ambitiöst arbete man gör för att göra innerstaden ännu bättre!

Tack Christer, vi ser verkligen fram emot att få höra din framtidsspaning! (Christer Ljungberg hör du på kvällen den 13 september i ACC)

13 september: Framtidsspaning

Hur och var vill vi mötas i framtiden? Kommer innerstaden att fortsätta vara en handelsplats?

Tisdag den 13 september är det dags för det tredje seminariet i projektet "Tyck om din innerstad". Då blir det framtidstema med högintressanta föreläsare. Kairos future berättar om framtida innerstadstrender och Christer Ljungberg, VD på Trivector, talar om framtidens trafik. Dessutom blir det fika med innerstadsmingel. Vi håller till på ACC. Öppet för alla, ingen anmälan behövs.


Minnet av en plats

"När jag var liten brukade jag och min mamma ta bussen till stan när min pappa var på jobbet. Vi shoppade i flera timmar, lånade två-tre fulla korgar med böcker från biblioteket och gick sedan till donken för att äta en happy meal innan vi tog bussen hem igen"

I Tyck om din innerstad samlar vi in minnen och upplevelser från innerstaden. Vill du också dela med dig av ett minne? Kom och besök vår paviljong under kulturnattsveckan!


Läs tidigare nyhetsbrev

Vill du hänga med från början? Läs våra tidigare nyhetsbrev:

Nyhetsbrev #10

Nyhetsbrev #11

Nyhetsbrev #12

Nyhetsbrev #13 Seminarium: Innerstaden som mötesplats

Nyhetsbrev #14 Vilken workshop!

Nyhetsbrev #15

Nyhetsbrev #16


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.