Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev augusti

Föreläsning: Intro till NPF

Stockholms Ishockeyförbund i samverkan med SISU och Väsby IK bjuder in till en föreläsning den 7 september för att öka kunskapen kring NPF och få alla barn och ungdomar att känna sig
inkluderade i vår ishockey. De vanligaste diagnoserna inom NPF är ADHD, Aspbergers syndrom och autism.

Läs mer och anmäl dig på:

Intro NPF 7 september


OVR-kurser i höst

Det finns gott om platser till OVR-kurser i höst. OVR är den onlinerapportering som används i U12 och uppåt istället för pappersprotokoll. Oavsett om tabeller inte ska publiceras så ska digitala matchprotokoll användas från U12 och uppåt. Alla föreningar ska ha matchrapportörer som genomgått utbildning i matchrapportering. Du kan läsa mer om de olika utbildningarna och anmäla dig här:
OVR-utbildningar 2016-2017


Höstens tränarkurser

I september drar höstens kursperiod igång. Den förening som har en tränare som saknar behörighet måste skicka in en utbildningsplan och anmäla tränaren till kurs. Det finns platser kvar till de flesta av höstens kurser.

Höstens fortbildningskurs blir "Hockeyatletism" på Bosön den 17 september. För att behålla sin tränarlicens måste alla tränare fortbilda sig var tredje år.

Du hittar höstens kurser och anmäler här:
Tränarkurser 2016-2017

För utbildningsfrågor, kontakta: marcus.bojling@stockholmhockey.se


Ändrade telefontider

Kansliet har nya telefontider sedan den 9 augusti. Från och med nu når du oss på telefon mellan 9.00-16.00. Undantaget är tisdagar då växeln öppnar kl 11 pga personalmöte.

Kansliet har telefonnummer
08-556 716 60.

 

Dags för hockey igen!

Semestern är slut för de flesta och nu återupptar vi förberedelserna inför säongen 2016-2017.

Det här är det första nyhetsbrevet för säsongen och det är mycket som händer nu i september. Därför blir det en hel del påminnelser här under. Men vi tycker det är viktigt att alla tar del av viktig info om serieanmälan, indelning, våra olika utbildningar i höst med mera.


Ny på kansliet: Simon Parkman

Simon Parkman har anställts som ny tävlingsansvarig för Stockholm Hockey Cup. Han efterträder Emma Karlsson som gått vidare till andra uppdrag.

Simon är 28 år, och kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och har en treårig utbildning vid Umeå universitet på det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning på sport management. Närmast kommer han från Södermanlands Innebandyförbund där han arbetat i nästan fem år.

Simon är insatt i idrottens organisation och struktur, vad ett distriktsförbund och dess kansli har för arbetsuppgifter och ansvar. I sin tidigare tjänst inom innebandyn har han, förutom tävlingsadministration, ansvarat för distriktslagsverksamheten för både flickor och pojkar, varit kontaktperson för innebandyns NIU-verksamhet vad gäller utvecklingsfrågor, arbetat med implementeringen av innebandyns nya spelarutvecklingsmodell samt med ledarutbildningar.

Simon själv kommenterar:

"Jag ser framemot tjänsten väldigt mycket och har alltid längtat efter att få arbeta med ishockey. Kanske inte så konstigt då jag är från hockeynästet Örnsköldsvik, och då förstår ni nog också vilket favoritlag jag har. Sedan känns det väldigt spännande att få jobba i Sveriges största ishockeydistrikt.

Jag hoppas göra ett bra jobb för distriktets föreningar och ser framemot att lära känna er alla ute i föreningarna!"

Du når Simon på simon.parkman@stockholmhockey.se


Ambassadörsutbildning i föräldrautveckling

Stockholms Ishockeyförbund har bjudit in alla ungdomsföreningar i Stockholm till en utbildning som vi kallar ”Föräldrautveckling”. Utbildningen är en ambassadörsutbildning där varje förening utser 2-3 representanter som sedan genomför utbildningar i sin egen förening. Vi genomför denna utbildning uppdelat i Syd och Nordföreningar.

Kontakta din förening om du vill bli ambassadör åt föreningen.

Du kan läsa mer om utbildningen här:
Ambassadörsutbildning inom föräldrautveckling

 

Att komma ihåg i höst

5 september
Definitiv serieanmälan Stockholm Hockey Cup öppnar

7 september
Föreläsning "Intro till NPF"

22 oktober
Ordförande och sportchefkonferens (prel.)

1 november
Sista datum för tränarregistrering i TSM


Stockholms Ishockeyförbund finns på Facebook och Youtube.

facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.