Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev December 2016

Respekt - få och ge

När vi pratar respekt kan det ju gälla för varje medarbetare man har eller respekt för chefen eller respekt för företagets värderingar och mål.

Chefer/ledare som är bra eller uppfattas som bra är ofta respekterade av sina medarbetare. De tänker inte så ofta på just den respekten utan de finns i deras ledarskap någonstans att de agerar och kommunicerar på olika sätt som ger dem denna respekt.

En del chefer eller medarbetare jag möter som klagar över att de nog inte får den respekt de förtjänar har någonstans missat vad som ger respekt. De agerar och kommunicerar nog det alldeles fel om de ständigt strävar efter att få respekt och inte får det.

Respekt för sig själv, sina arbetsuppgifter, för företaget utvecklar man redan i tidiga år. En uppfostringssak för många föräldrar att förmedla att vi respekterar oss själva och vi respekterar andra inom så många olika områden.

Det finns respekt för revir, respekt för åsikter, respekt för arbete, respekt för religion, respekt för alla människors lika värde. Detta förstås sedan alla våra olika arbeten och arbetsuppgifter. Vi lär oss av våra medarbetare och vi lär oss av våra olika chefer.

Respekt pratas det ju en del om inom t ex världsfotbollen som har en egen kampanj för just Respect.

Respekt för t ex en chef förklaras av de flesta med att han/hon är rak, tydlig, ärlig och hela tiden står för det han/hon säger. De beslut som är fattade kan man tryggt jobba vidare med för det är det som gäller. Ber man chefen om ett besked eller en åsikt får man den och det är det som gäller.

Respekt medarbetare emellan kan ju ha att göra med att visa respekt för den andres tid, arbetsuppgifter, åsikter. Detta genom att hålla tider, lyssna när andra pratar och värdera andras arbetsuppgifter lika högt som dina egna.

Det handlar ju också om att respektera att en medarbetare gör en uppgift på sitt sätt även om det finns tusen orsaker till att det är fel. Kanske visar det sig att detta är det bästa sättet när allt kommer omkring.

Testa dig själv - visar du respekt?

  1. Låter du en medarbetare tala till punkt, även om du anser han/hon har helt fel i en diskussion?

  2. Låter du alla dina medarbetare komma till tals i en diskussion även om de inte riktigt har med saken att göra?
     
  3. Håller du alltid tider under t ex möten eller när du lämnar in uppgifter eller när du kommer jobbet?

  4. Visar du dina medarbetare att du anser att alla har lika värde oavsett religion, kön, politiska åsikter mm?

  5. Står du upp för svagare person och tar strid när någon behandlas felaktigt på jobbet?

 

Det finns miljoner fler sätt att visa respekt och du kanske väljer att jobba med dem istället ihop med dina medarbetare. Det går alldeles utmärkt det. Man får respekt när man visar att man respekterar andra. Först då!
 

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Bestll workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Adam kom på besök i ett kloster medan den ledande nunnan var bortrest. Han hann även åka iväg innan hon återvände, och han var noga med att inte lämna någonting efter sig. Nunnorna sa heller ingenting om besöket. Hur kunde ledaren få reda på att en man hade varit där?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Man får en piratkopia ju.

 

Stylingtips:

För många är det extremt viktigt att plaggen de bär är i bomull och inte något "halvfabrikat" höll jag på att säga. Inte uppblandat med något och inte något syntetiskt.

Dels gillar man känsla av den goa mjuka bomullen men också för att man kan lukta illa i mer syntetiska material när man blir lite varm eller svett. Bomull andas ju också och släpper ut din värme (och doft) på ett mer behagligt sätt.

Numera är vi ju också mer noga med hur och var bomullen är odlad och vissa varumärken hjälper oss extra mycket med att välja rätt.

Bomull kan också variera väldigt i strukturen och det är lite det jag är ute efter här och ge oss lite olika effekt på de bomullsplagg vi bär, beroende på hur tjock/grov den är. Stor skillnad förstås på en extremt tunn fin bomullsskjorta och ett par grova canvasbyxor i mer fritidsstuk.

Om du själv är osäker - ta hjälp att välja DIN bomull om det finns val i butiken på t ex skjortan du vill köpa. Den tunnare finare passar givetvis för vissa tillfällen där den grövre bomullen skulle bli fel.

Jag tänker också på om din kroppsform är liten och tunn eller större och längre. Ju tunnare kropp ju tunnare material. Ju större kroppsform ju grövre material, är en tumregel lätt att följa.

Detta styrs ju också en del av din egen personliga stil som ska passa in i dina materialval också. Vilken stil har du? Hur vill du uppfattas? Se tidigare månadsbrev om de olika personliga stilarna vi har.

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.