Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev November 2016

Bli bäst på Kalla Samtal

En del hävdar att man numera inte behöver jobba med kalla samtal. Att den tiden nu är förbi. Förmodligen beror det mest på att det är så de önskar att det skulle vara, för att de just inte är bra på dem. Då är det klart bättre att lär sig gilla ja rent av älska kalla samtal för de förekommer i massor av olika former och på många olika sätt.

Varje gång du av någon som helst orsak kontaktar någon för att berätta om en idé, sälja in din nya produkt, pitcha ditt nystartade företag, vilja ses för att starta någon form av samarbete med någon är ett kallt samtal. Byt namn på det om du tycker det hjälper dig men se till att bli bra på dessa och träna ofta.

Det mesta som är oroande med kalla samtal är nog det som sker i ditt huvud och kanske mage precis innan du ska till att ringa. Finns många mentala knep som hjälper dig här och det kommer vi också hjälpa dig med i flera andra nyhetsbrev.

Det som gör dig mest trygg är att när du ringer någon så vet du bra sätt att börja din presentation, din pitch. Den behöver inte vara samma varje gång men om du blir tryggast då så skapa dig tre-fyra meningar som du ALLTID börjar dina samtal med. ALLTID på samma sätt.

En del vill inte vara så styrda så de har istället tre olika mål med sitt samtal och så får de variera sina starter hur de vill bara de uppnår sina tre mål.

Starten är viktigast. Du ska på extremt kort tid skapa god kontakt, nyfikenhet och en vilja att agera på detta inom några få minuter. Tror att du lite nu och då ser över dina "starter", så att du ändrar, förbättrar, förnyar dem, så att det aldrig låter intränat och tråkigt.

 

  1. Använd de mentala knepen för att förbereda dig före du börjar. .

  2. Ha en grymt stor hög med kunder och information om dem som du ska kontakta, så att du aldrig någonsin får slut på prospekts när du sitter där och kommit in i ett härligt flow.
     
  3. LE när du knappar in numret. Du vill ju låta glad när du kommer fram. Det gör och styr hur resultatet kommer att bli i större utsträckning än du tror.

  4. Artikulera tydligt när du presenterar dig och fråga om du pratar med rätt person.

  5. När du vet att du hittat rätt människa och han/hon har tid börjar du lugnt och säkert med din "start".  

 

Efter detta kan ju samtalet utvecklas i en massa olika spännande riktningar. I huvudsak brukar man säga att ditt mål ENDAST ska vara att boka in ett möte och inte ta upp kundens tid mer här och nu. Har du lyckats med din AIDA i din "start" vill kunden gärna ses och då gör du en inbokning av en mötestid.

Föreslå gärna två alternativa datum och tider men båda dessa tider ska vara en bit framåt i tiden, då det är säkrare att kunden kan då. Avsluta sedan med att skicka en mötesbokning i t ex Outlook för att få in det med säkerhet i kundens kalender.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Bestll workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Vad får man om man klonar Kapten Krok?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Hmm... 12 stycken - alla månader har 28 dagar.

 

Stylingtips:

Välj alltid rätt storlek! Är du osäker ta hjälp! Gör en stilanalys hos mig! 

Det blir så snabbt SÅ fel. En liten annan "miss" i ditt klädval kan gå omärkt förbi men små kläder ger så många signaler som blir missvisande.  

För det första tappar kläderna då främst sitt vackra fall. I synnerhet kläder av lite högre kvalitet som har ett snyggt fall pga sitt fina material. Detta tappas då bort.

Passformen försvinner direkt och delar av plaggen får åtstramningar där det inte ska vara några och knöligheter och glurkar där det inte ska finnas några. Hade svårt att hitta bilder på det men de jag visar här är rätt men du ser nog ändå lite vad jag menar med hur det skulle kunna strama och dra på fel ställe..

Detta gäller ju även plagg som är mer elastiska och inte direkt har en passform. Vissa sömmar kan komma i fokus och plagget kan bli uttänjt och strama på fel plats. Detta kan ge fokus på fel ställen på din kropp - där du inte vill ha den.

Det är lika viktigt att tänka rätt här, vare sig du plötsligt gått upp lite i vikt och vill ha dina gamla kläder kvar eller din gamla storlek. Eller om du är liten och tunn och på något vis tänker att du vill se ännu mindre ut.

Den rätta effekten för just din kropp där du ser som bäst ut, är att ha så exakt passform som det bara är möjligt. Förändra inte med för små kläder, skapa istället rätt effekt med rätt storlek!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.