Goda relationer ger oss Livskvalité

Goda relationer är som stjärnor ...

de har belyst och vidgat min världsbild

Ta hand om nära relationer

Ta hand om dina nära relationer - det ger oss en känsla av tillhörighet och trygghet. Umgås med dem som betyder något för dig. Se till att du har tid för nära relationer. Många har 1000 vänner på Facebook, men det är inte samma sak som att umgås med nära och kära. Tiden med dina nära vänner och din familj ger dig trygghet, kärlek och bekräftelse.

 

Att bryta upp från relationer

Ibland måste vi bryta upp från relationer. Våra känslomässiga bindningar kan göra att denna process känns oerhört smärtsam. Det är viktigt att vi känner stöd under processen, för att så snart som möjligt få energi och inte falla tillbaka i gamla mönster. 

 

BUSINESS & HUMAN - Marie Persson  Nyhetsbrev Livskvalité - Problem att visa det? .Se det i webbläsaren

Man ser dem inte jämt ...

Många människor kommer och går i vårt liv. Det är en naturlig process genom livet. Vissa människor kommer till oss och stannar för alltid i våra hjärtan. Även om de inte finns kring oss rent fysiskt så finns de inom oss. Vi bär dem med oss på något sätt. De har gjort intryck på oss och påverkat våra tankar eller känslor på olika sätt. Kanske har de också hjälp oss, funnits som stöd eller fått oss att se klarare på vårt eget liv.

Ett förtroende är en gåva

Jag har under många år i mitt arbete fått möjlighet att träffa flera hundratals människor för coachande processer. Vissa av dem från olika delar av världen, från olika kulturer och med mycket olika historik. Vi har träffats i flera personliga möten och jag har ofta fått förtroendet att ta del av deras starka berättelser om bl.a våld, krig, tortyr, förluster, förnedring och kamp mot olika sjukdomar. Jag kommer alltid att bära med mig deras berättelser med vördnad. Men det som gjort störst intryck på mig är deras kraft, glädje, hopp och deras enorma kampglöd till förändring för ett bättre liv och en bättre livskvalité. Sorgen och glädjen är ju varandras motpoler. Ibland kan det vara bra att tänka på sådant som inte har hänt i ens liv och som man är tacksam och glad över att livet förskonat en från. Ofta tänker jag med tacksamhet och glädje på alla de möten med människor som lärt mig mycket om både svårigheter och glädje kring livet runt vår jord. Jag hoppas jag också tillfört dem något att tänka tillbaka på och minnas. Goda relationer handlar ju om att både ge - och ta emot.

 

Vilka människor ger dig nya insikter och kraft? 

Vilka människor tar din energi?

Hur bygger Du nya relationer som ger dig energi?

 

Relationen till oss själva

Det finns inget viktigare än relationen till oss själva. När man upplever att man är i harmoni i sitt inre och har en god självkänsla leder det ofta till en djup upplevelse av glädje. Man har landat i sin egen personlighet. Att arbeta med den inre självkänslan är som att arbeta med en inre muskel  När vi arbetar aktivt med vår självkänsla skapar vi större trygghet och kraft i vårt inre.

Jag har träffat många människor som haft en känsla av att inte duga, eller att de är en bluff och snart ska avslöjas. Att leva med ständig inre självkritik är svårt och komplicerat. Det skapar också ofta ett missnöje. Det behöver inte kännas så, det går att förändra självkänslan på djupet.

Självmedkänsla

Idag pratar vi mycket om självmedkänsla. Självmedkänsla handlar bl.a om att vi är snälla mot oss själva. Istället för att kritisera oss själva när vi misslyckas eller begår misstag bemöter vi oss med vänlighet och förståelse. När vi upptäcker sidor som vi inte tycker om accepterar vi istället för att döma oss själva. I vår ständiga utveckling motiverar vi oss inte med hårda ord eller kritik, utan med värme och omtanke. När vi gör något bra eller ser en god sida i vår personlighet bemöter vi oss med uppskattning.

Hur bemöter Du dig själv?

 


Besök min webbsida: www.businesshuman.se  - erbjudande under augusti .Skriv in dina kontaktuppgifteri formuläret för en kontakt (Jag tar emot friskvårdscheckar/ friskvårdsbidrag)

BUSINESS & HUMAN - Marie Persson  E-post: marie@businesshuman.se  Gilla gärna min företagssida på facebook :-)   

 

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter