Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev September 2016

Visualisera dig till framgång

Många kraftfulla verktyg finns att ta hjälp av från den Mentala Träningen. En del kommer att passa dig perfekt, en del lär du dig att jobba med och en del kan du hoppa.

Visualisering är ett av verktygen och egentligen något du säkert använder redan idag utan att ens kalla det visualisering.

De flesta av oss är visuella och vi tar in information med synen. Bilder vi verkligen ser eller bilder vi skapar i våra huvudet styr oss. Det innebär att det är ett perfekt sätt att använda som medel för att kunna uppnå det du vill. Som ett magiskt hjälpmedel. Om du har en dröm/ett mål/en önskan ja du fattar, så kan du se denna härliga bild framför dig när du eller ni lyckas med det som är din dröm/ditt mål.

Tar här gärna Björn Ferry som exempel när han vann sitt OS-guld i skidskytte. Han sa till intervjuaren efter segern att han klivit upp på pallen massor av gånger och tagit emot guldet. Neejj, så intervjuaren tveksamt, detta är ditt första guld... "Men under min träning till detta OS har jag visualiserat detta, sett som en video, sett en bild framför mig. Det var varit mitt sätt att motivera mig att kämpa vidare tunga smärtsamma timmar i skogen under sommarträningen.

En del väljer att som avslutning på dagen och strax innan de somnar, se bilder av vad de vill ska hända redan nästa dag eller den närmaste tiden.

Jag tror att det är ett bra sätt att hela tiden skapa goa positiva bilder över saker man vill ska hända även om det bara är "enkla" vardagliga saker på jobbet. Det är härligt att drömma om det mest positiva utfallet och att då hjälpa sig själv med att skapa härliga förväntningar och större möjligheter att kunna uppnå det.

Hjärnan är ju en snäll typ som gör så gott den kan för att hjälpa till. Det vi väljer att se som vår positiva bild gör hjärnan vad den kan för att få uppnå detta. Det är som hjärnans uppgift att lösa detta som vi ser, bilder vi ser.

 

  1. Sätt dig en stund och tänk på något speciellt du vill ska ske imorgon eller denna veckan på jobbet.

  2. Försök fokusera på bilden en stund och gör det i färg och gör den så detaljerad du bara kan.

  3. Fortsätt med att skapa en video runt denna bild som är rörlig, glad, färgfyll, positiv och livlig.

  4. Jobba hela tiden med att utveckla bilden när du ser den framför dig. Inte så att allt ska ändras utan behåll önskemålet/drömmen/målet men finjustera och gör den hela tiden mer detaljerad.

  5. Se till att visualisera ofta , flera gånger per dag och gör det till en rutin ihop med någon annan rutin som du gör flera gånger om dagen t ex dricker kaffe eller borstar tänderna.

 

De bilder som dyker upp i ditt huvud under en normal dag som inte är positiva ser du till att snabbt ta bort och avbryter synen. Tekniker för detta finns också inom t ex NLP och vi kommer att ta upp detta ännu mer längre fram.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg Stil

 

En gåta:

Du står inför 3 lysknappar utanför ett stängt rum. Det finns 3 lampor i rummet. Du kan slå på och av så mycket du vill när dörren är stängd, men du får bara öppna dörren en gång och måste då snabbt avgöra vilken lysknapp som är ansluten till viken lampa. Hur gör du?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Har du gissat det - Vägen.

Stylingtips:

Nu när hösten är på gång, även om vi gärna vill tro att vi har lite sommarvärme kvar, så är man alltid sugen på lite höstnyheter. Det är fullt i butikerna just nu och det är alltid kul att satsa på lite nytt. Lite nytt som då också kan matchas ihop med "det gamla" som säkert funkar alldeles utmärkt även denna säsong.

Särskilt om det är dina höstkläder och de färger du hade förra året. Faktiskt rätt lika med färgerna som gäller för i år. Som alltid egentligen. Tänk dig höstens vackra färger ute i naturen som vi älskar så med dess färgrikedom. Tänk ett vackert grönt (från lime till militärgrönt) löv som nu på hösten först börjar gulna lite och variera i många olika gula ljusa nyanser och ett bra exempel är senapsgult, sedan blir det lite orange, lite rött i olika varianter som vinrött och rostrött. Slutligen blir det torrt och helt brunt. Alla dessa färger är bra exempel på höstsäsongens goa färgpalett.

Något annat som är extra stort i höstens mode och som du säkert redan sett i t ex Dressmans reklam är att många av våra "vanliga" plagg nu görs lite mer sportiga, se joggingchinosen på bilden. Vi stjäl lite från sportens värld och de t ex byxor vi har där och gör dem lite mer dressat. Ett extra knepigt modeexempel men som man säkert snart tycker är jättenormalt är dressade kostymbyxor med shorts typ basketshorts utanpå, fast alltså ihopsytt så. Blir lite som att kombinera den klassiska vita strikta knytblusen med en munkjacka i sweatshirtmaterial. Ovanligt nu men kanske snart mycket vanligt.

Som go kontrast till det dressade och sportiga är att 60- och 70-talet ännu är modernt. Tänk glitter, glamour och platå. Lite tuffare färger och fräckare tryck/print. Lite over-the-top som är så kul. Från Downtown Abbey kommer lite kvinnligare kläder och med mer spets och sammet. Vet ej om kritstreckkostymerna hör hit men det är också stort i höst och byxan där kan nu i höst vara lite vidare än tidigare, så även för alla byxor givetvis.

Kvar från våren finns bomberjackan nu med andra färger och lite höstigare blomkombinationer. Här kan även ljusa pastellfärger från våren hänga kvar typ ljust rosa. Glöm inte skärpet som ska markera din midja i höst.

På hösten är det kul att prova på lite nya färger och stilar för dig. Även om plaggen kan vara lite dyrare än kanske vårens tunnare plagg "enklare", så våga testa nytt.

Lycka till!

Kläderna kommer bl från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.