Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Augusti 2016

Vinnande Pitch

Kanske ett litet modeord, ber om ursäkt för det, på något vi gjort i alla år utan att just kalla det för att pitcha. Om du inte jobbat i ett engelsktalande land förstås. Då har det alltid hetat så.

En del förknippar det med att lite oplanerat plötsligt på kort tid göra en så bra presentation av dig själv och ditt företag, som det bara är möjligt. För andra ren vardagsmat för du ofta befinner dig i olika mingel, nätverksskapande säljsammanhang.

En pitch är det ju också varje gång du är ute (eller inne) och säljer in dig själv, dina produkter/tjänster. En kortare kärnfylld presentation som har en plan med det som sägs. Ibland kan givetvis pitchen vara längre för att tiden tillåter det.

En pitch är ju till för den du möter och ska ge den möjlighet att bli intresserad, nyfiken, vilja veta mer och agera på det. En del pitchar genom att mest skryta om sig själva och prata om sig själva bara, även i mingelsammanhang. Tänk tvärtom - prata för kunden!

En gammal formel som dock även gäller här är AIDA Attention, Intrest, Desire, Action - Allt detta ska du få med i din pitch och allra helst i en mening, ja två då eller möjligen tre. Ja du fattar. Får dock inte låta för pretto och intränat för då slutar kunden att lyssna. Det ska kännas ärligt och som om du nyss kom på det. Fräscht!

Förbered dig inför varje tillfälle när du tror eller vet att du ska pitcha. 1) Vad är målet 2) Vilka kommer du att pitcha för 3) vad är deras AIDA tror du

 

  1. Innan du börjar, se framför dig hur du vill att detta ska sluta (visualisera)

  2. Ta ett djupt andetag och LE.

  3. När det är din tur att pitcha (kanske börjar den du möter först) följ din handlingsplan eller formel eller din AIDA som du gjort upp innan.

  4. Om du svamlar iväg bara lös det genom att ta dig tillbaka till det du ville säga, kunden vet ju inte vad du hade tänkt sig. Kanske bra att ha fler varianter.
  5. Se till att efter att kunden nappat på ditt sista A (Action) att han verkligen AGERAR och att ni tar er vidare till någon form av nästa steg. Skriva avtalet, boka ett lunchmöte, få kunden att gå till kassan och betala eller vad som nu var målet med pitchen.

 

Du ska älska att pitcha och då menar jag inte älska att prata om dig själv, din produkt, ditt företag utan att just sälja in dig själv med en kort kärnfylld presentation. Att ta tillfället du givetvis och prata inspirerande energifyllt och glatt om den AIDA-formel du tror passar bäst för just den eller de du just nu möter. Gilla dessa typer av möten helt enkelt.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg Stil

 

En gåta:

Vad är det som går från hus till hus men kommer aldrig in?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Hon kommer från Nya Zeeland och har hittills firat sin födelsedag hemma på det södra halvklotet och där är det sommar i januari.

 

Stylingtips:

Sneda (snedskurna) plagg räknas som lite trolleri. Ett magiskt trick att dölja/förändra/trolla bort en del av kroppen som behöver lite magi.

Det finns inte jättemånga av dessa plagg men hugg dem direkt när du hittar dem i butikerna.

Oftast vill vi kunna trolla lite runt midjan, magen och höfterna och då tänker jag på blusar, toppar och koftor. Eller så vill vi ha "hjälp" ner över benen och då blir det med kjolar.

För killar finns dt ännu mindre av sneda plagg men ibland på toppar och lite snett sydda skjortor där de två framdelarna på skjortan kan ha olika skärningar och längd.

Ibland kan det sneda i koftor bli något stor och tältliknande, så se upp där.

En snedskuren kjol t ex gör att det inte blir så extremt fokuserat på där kjolen slutar på dina ben utan lite mer diffust och fokus hamnar mer på kjolen än då dina ben. En rak linje på kjolen som då kanske också då är på den plats på dina ben där de är som bredast gör benen ännu bredare.

Detta kan vi trolla bort med att inte ha någon SKARP kant utan snett och snedskuret. MAGI!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.