Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Medlemsnytt


Vernissage 30 juli

Soloutställning med Therése Hurtig
Måleri och teckning


www.theresehurtig.com


När: 30 juli - 28 augusti
Vernissage kl 13.00
Öppettider: 12-18 alla dagar
Plats: KKV Bohuslän, Skärholmen 1, 457 48 Hamburgsund

Therése Hurtig är vår andra Valand-stipendiat den här sommaren.


Reservera parkering

Under Clandestinofestivalen kommer det att vara väldigt mycket folk på KKV Bohuslän. Det kan bli svårt att få parkeringsplats. För er konstnärer som bor här eller arbetar kontinuerligt går det därför att hämta ut skyltar så att ni kan reservera parkeringsplatser. Prata med Mikael eller kontakta kansliet så hjälper vi er.


Uppdrag att söka

Nu annonserar konstenheten i Västra Götalandsregionen ut fyra konstnärliga gestaltningsuppdrag i nya Alingsås lasarett. Sista dag att skicka in intresseanmälan är 16 september 2016. Förfrågningsunderlaget finns även att ladda ner i engelsk version. Mer information finns här: http://vastfast.vgregion.se/sv/Vastfastigheter/Konstnarliga-gestaltningsuppdrag-/Aktuella-gestaltningsuppdrag/Alingsas-lasarett/


Tänk på följande

Dålig städning i gemensamma utrymmen, några få gör det ibland.

Inga husdjur i lokalerna på KKV-B, det finns MÅNGA allergiker.

DU som själv kör truck, SKRIV UPP DETTA PÅ LISTAN I TRUCKEN! Det blir ingen dubbel debitering när du skriver det på dina listor i tidsredovisningen, detta kollas alltid av och jämförs.

Om du inte bokat av din bokning av övernattning senast en vecka innan din bokning, debiteras detta på dig då ingen annan haft tillträde till rummet eller ateljén.

Betala gärna dina fakturor i tid, då detta annars medför mycket merarbete på kansliet. Ovanligt många har inte ens betalat sin medlemsavgift.


Stenhantverksutbildningen

Beslut har nu fattats, stenhantverksutbildningen startar som planerat i augusti. Vi arbetar nu tillsammans med Grebbestad för att ta fram ett hyreskontrakt och göra de sista underhållsåtgärder som krävs för att utbildningen ska kunna starta.

Grebbestads folkhögskola har fått ny hemsida och nu finns mer information, inklusive kursprogram samt kontaktuppgifter till lärare, ute på nätet. Det finns platser kvar på kursen och antagning kommer att pågå fram till kursstart. Sprid gärna ordet - det är viktigt för både Grebbestads Folkhögskola och KKV Bohuslän att vi får drivna och engagerade elever till kursen! 


Nybygget

Efter 33 verksamma år och minst 10 000 konstverk levererade över hela Sverige är det nu dags för NYA ATELJÉER för våra långväga konstnärer!

De gamla barackerna är utdömda!

Utan nybygge ingen framtid för verksamheten!

Vi har fått stöd men behöver ytterligare hjälp med kapital för detta skall kunna genomföras.

DU, som är hyresgäst i fastigheten kan bidra genom att bli medlem i G21-Gerlesborg 2:1 ekonomisk förening

eller

DU som känner att KKV-B fyller en viktig funktion lokalt, nationellt och internationellt, som arbetsplats för konstnärer och mötesplats för konst, kultur-stenhuggeri, båtbyggeri, smide mm och ekologisk mat; Café Olivia och Inköpsföreningen!

DU kan säkra KKV-Bs framtida existens och utveckling genom att

KÖPA FÖRLAGSANDELSBEVIS! (=en del i fastigheten G21)

DITT bidrag kan vara allt från 500 kr till sexsiffriga belopp och det innebär i korthet att du lånar oss en summa pengar, som kan betalas tillbaka efter tidigast fem år eller utbetalas med prioritet framför medlemmarnas insatser i händelse av försäljning av fastigheten.

 

Vad har hänt?

Tanums kommun bidrog med 90 000 kr, vilket var förutsättningen för att RUN, Västra Götalandsregionen Utvecklingsnämnd skulle bidra med 290 000 kr som projektstöd till Artist Residence Collective Workshop (ARC). En förstudie för NYBYGGET gjordes av Nadén Arkitekter våren 2015, som grund för det fortsatta arbetet. En preliminär offert har inkommit på 2 650 000 kr (ex.moms) ovan grund. Till det kommer grundläggning på plintar, avlopp, övriga markarbeten, oförutsedda kostnader mm kan gå upp till ca 500 000:- (exkl. moms) Totalt c 15 500:-/m2 (exkl. moms)

 

Vad planeras?

Vad är prioritet 2016?

Ett nytt ateljébygge för övernattning på 184 m2 i två våningar med 12 rum från 8 m2 till 20 m2 med stort gemensamt kök/uppehållsrum och hygienutrymmen. Plan 1 är tillgänglighetsanpassad.

Total byggkostnad ca 4 000 000 kr (inkl. moms) Beslut togs på årsmötet 23 april 2016 och tidigast byggstart kan bli feb. 2017.

 

Vad är prioritet hösten 2016?

få in minst 2 000 000 kr genom dels: nya och ökade

Medlemsinsatser, Förlagsandelsbevis (nytt), bidrag och

sponsorer. (BOVERKET, LEADER RANRIKE, THORDÉNSTIFTELSEN m.fl.

- Få en dispenslösning för avloppet med kommunen.

- Få förhandsbesked på bygglov i mars 2016

- Upprätta detaljerade bygghandlingar

- Ta in minst 2 offerter till.

- Fastställd finansieringsplan enligt RUN-ansökan.

- Banklån i Sparbanken Tanum.

 

Kontaktpersoner:

Malin Sellmann, 070-6019147

Kristofer Utbult, 073-630 5340

E-post: g21@telia.com

För ytterligare information se vår folder

 


Vi finns på Twitter, Facebook och Instagram. Följ oss där!

facebooktwitterinstagram

Adress:
Skärholmen
457 48 Hamburgsund

Telefon:
+46 (0)523 – 518 95

E-mail:
info@kkv-b.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.