Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej hopp!

Nyhetsbrev augusti 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är ett förbund för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Tack för en härlig sommar!

Snart börjar hösten! SCUF:s läger är över, kansliet är tillbaka efter semestern, medlemsföreningarna är tillbaka (eller snart tillbaka) från utflykter till nöjesparker och förbundsstyrelsen planerar inför hösten.

Stort tack till alla som deltagit och gjort den här sommaren så underbar!

Lägerdeltagarna på SCUF:s äventyrsläger 1-6 augusti spelade bland annat bumperball i Gävle.


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Sök till LAGA:s mentorskapsprogram

Gå på nätverksträffar och få en mentor/adept att dela erfarenheter och pepp med under ett års tid! Sök nu för att delta i mentorskapsprogrammet 16-17!

Välkommen Sandra!

Skolprojektet LAGA har fått en ny projektassistent som heter Sandra Jansson. Bland annat kommer hon att driva erfarenhetsplattformen och mentorskapsprogrammet!

Glutenfria recept

Dela med dig av dina favoritrecept! Vi gör plats på hemsidan för enkla, goda och glutenfria recept, hjälp till!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Öst och Syd - Lisebergsresa

Följ med till Liseberg den 20 augusti! I år arrangeras resan gemensamt av SCUF Öst och SCUF Syd. Vilket betyder att det finns plats för ännu fler medlemmar och går att åka från flera orter! Gå in på hemsidan för mer information och busstider.

Parkhäng och fika i Stockholm

Den 30 augusti är du välkommen till Rålambshovsparken! Ta med dina vänner och anhöriga för att fika glutenfritt och träffa andra medlemmar. Mellan 16.00-19.00.

Specialkostmässan - det goda livet

Träffa medlemmar och provsmaka mängder av glutenfria produkter! SCUF Syds styrelse finns på plats och hoppas träffa många medlemmar där! Mässan anordnas i Malmö den 1 oktober. Läs mer

D.Ö.W - bad och pizzabuffé i Borlänge

Följ med till Aqua Nova den 12 november! Det blir en härlig dag i Borlänge där alla SCUF-medlemmar är välkomna! Deltagaravgiften är 20 kr. Ta gärna med dina familjemedlemmar!


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


SCUF D.Ö.W är igång

Medlemsförening D.Ö.W startades upp med ett årsmöte i Falun den 27 juli. Nya styrelsen består av medlemmarna Linnea, Magda, Sandra, Jonnah och Alexandra!

Gilla medlemsföreningens nya Facebook-sida och håll dig uppdaterad!

Äventyrsläger

1-6 augusti åkte SCUF:s Äventyrsläger från Östersund till Stockholm via Sundsvall och Gävle. På vägen testade deltagarna på wakeboard, surfing, bumperball och mountainbike!

Läs mer

Väst - Skara Sommarland

Den 7 augusti besökte medlemsförening Väst Skara Sommarland för en heldag med roliga aktiviteter!

Instagram

SCUF:s Instagram fortsätter lånas ut och i sommar har du kunnat följa med på SCUF:s läger. Se vad som händer i förbundet genom att följa scuf_celiaki på Instagram!

Tillbaka på kansliet

Kansliet har haft sommarstängt ett par veckor och är från och med 18 augusti tillbaka! Kom gärna förbi och hälsa på, ring eller mejla! Kansliet sitter i Stockholm på Norr Mälarstrand 24. Om kansliet


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och ordna aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Det krävs inga förkunskaper! Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig!

Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands.

Se medlemmars tips här; Både i Sverige och utomlands.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.