Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej hopp!

Nyhetsbrev juli 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är ett förbund för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Solsken och gemenskap på SCUF:s sommarläger!

Lägerdeltagare 13-17 år.

Mellan den 4-10 juli 2016 anordnade SCUF sitt årliga sommarläger. I år befann vi oss på den vackra lägergården Gransnäs Ungdomsgård beläget i Aneby, Småland. Totalt var 59 deltagare med på lägret och lägerledarna hade fullt upp med att anordna allt skoj!

”Så roliga och fantastiska människor det finns!”

”Det var jättekul och jag har träffat jättemånga nya människor och haft en kul upplevelse. Jag vill komma nästa år helt klart!”

”Jag gillar att få nya vänner!”

Nu kan du läsa om lägerdagarna, läsa citat från deltagarna och se bilder på hemsidan!

Lägerdeltagare 7-12 år.


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Sök till LAGA:s mentorskapsprogram

Gå på nätverksträffar och få en mentor/adept att dela erfarenheter och pepp med under ett års tid! Sök nu för att delta i programmet 16-17!

Glutenfria recept

Nu samlar vi våra bästa recept på SCUF:s hemsida! Dela med dig av dina favoriter, så hjälper vi varandra, våra släktingar och våra vänner!

Äventyrsläger - Epic Roads

1-6 augusti kan du som är 14-17 år följa med på ett minnesvärt äventyr! Spännande utmaningar väntar, deltagaravgiften är på 2500 kronor. 

Boka in mässorna i höst!

Träffa medlemmar och provsmaka mängder av glutenfria produkter på mässorna som arrangeras av Svenska Celiakiförbundets lokalföreningar! 

Specialkostmässan - Det goda livet i Malmö den 1 oktober. SCUF Syds styrelse finns på plats och hoppas prata med många medlemmar!

Läs mer

Mat för livet-mässan i Stockholm den 2-3 december. SCUF har en monter och planerar massor av medlemsaktiviteter. Mer information kommer när det närmar sig!

Läs mer


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


D.Ö.W - startar upp igen!

Var med och starta upp medlemsförening D.Ö.W!Kom till Falun den 27 juli. Fika glutenfritt, träffa barn och unga med celiaki och var med och kickstarta medlemsföreningen!

Väst - Skara Sommarland

Häng med till Skara Sommarland den 7 augusti! Det blir en heldag när vi åker med buss som stannar i Halmstad, Göteborg och Alingsås. Läs mer och anmäl dig på hemsidan!

Öst och Syd - Lisebergsresa

Följ med till Liseberg den 20 augusti! I år arrangeras resan gemensamt av SCUF Öst och SCUF Syd. Vilket betyder att det finns plats för ännu fler medlemmar och går att åka från flera orter! Gå in på hemsidan för mer information och busstider.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Besök på ICA:s huvudkontor

Lisa, kommunikatör och Clara, förenings- och lägerkoordinator besökte ICA den 1 juli. På mötet disskuterades bland annat möjliga samarbetet som blir spännande att köra igång i höst!

Läs mer

Arbete med LAGA-projektet

SCUF och Unga Allergikers gemensamma skolprojekt påbörjar snart sitt tredje och sista år. På ett möte innan sommarsemestern peppade kanslipersonalen för allt spännande arbete som väntar i höst!

SCUF:s Sommarläger

Under Sommarlägret 4-10 juli uppdaterade lägerkoordinator Clara på SCUF:s Instagram om allt spännande som pågick. 

Om du missat uppdateringarna kan du se dem på SCUF_celiaki. Där kommer du också kunna följa allt som händer på Äventyrslägret 1-6 augusti!

Familjedag på Tosselilla

Celiakiföreningen i Skåne län anordnade Tosselilladagen tillsammans med SCUF Syd. En härligt somrig dag med medlemmar i alla åldrar!


Celiakinyheter

Här uppmärksammar vi några av de senaste celiakinyheterna


En halv miljon till celiakiforskning

Svenska Celiakiförbundet delar i år ut 500 000 i forskningsstöd till tre forskningsprojekt. Det är fortfarande mycket som är okänt om celiaki. Läs mer här

SCF på Almedalen

Svenska Celiakiförbundets generalsekreterare deltog på ett seminarie på Almedalen 6 juli. Seminariet handlade om måltider i förskola, skola, vård och äldreomsorg. 

Se seminariet på film


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och ordna aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Det krävs inga förkunskaper! Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig!

Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit!

På sidan hittar du också andra medlemmars tips och råd inför utlandsresan.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.