Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

Välkommen tillbaka till den strukturerade vardagen, hoppas att sommaren har varit behaglig och positiv!

Kul på semestern

Bild från https://www.pexels.com

Hade du också en spännande semester?

Hoppas att du fick några trevliga upplevelser och nya intryck och kunde koppla av litet. Då blir det lättare med vardagen igen.

Vi kör på som vanligt med vårt fantastiskt spännande och roliga arbete för att hjälpa vården att hålla pensionärer och andra behövande aktiva och få bra balans. Kontakta oss gärna om ni är intresserade av våra banbrytande lösningar.


Lerum testar ActiLeg

Riddarstenshöjden, Lerum

Riddarstenshöjden i Lerum testar ActiLeg inom dagverksamheten och äldreboendet. Intresset är stort och det gick inte att ta miste på glädjen vid den första "provcyklingen" när vi levererade ActiLeg:en.


Viktigt att träna

Det är allmänt känt att det är viktigt att träna. En intressant artikel om skelettet, där även betydelsen av att stärka muskulaturen runt skelettet nämns, kan du läsa här.
Artikeln finns hos www.skelett.se.

"För att inte bryta benen i skeletten när vi blir äldre är det viktigt att vi tränar för att stärka muskulaturen runt skelettet", står det bland annat. Vi kan även läsa om våra leder, benskörhet med mera.

I en artikel i Svenska Dagbladet den 4/1 2015 (ja, 2015) om skenande kostnader för demensvård, kan vi läsa att Professor Miia Kivipelto's (Karolinska Institutet) forskargrupp har kunnat visa att kombinationsbehandling med kost, motion, kognitiv träning och medicinsk uppföljning förbättrade minne och uppmärksamhet med 40 procent.


Rörelse i tre leder

Bild från Orust kommun

Höft-, knä- och fotlederna får röra på sig när man cyklar med ActiLeg! Vilken befrielse, jämfört med att sitta still hela dagen: äntligen litet rörelse och aktivitet! Dessutom är det enkelt för vårdgivare/anhöriga att hjälpa till med aktiviteten. ActiLeg rullas enkelt till den plats där den skall användas.


Bra nytta, lätt att använda

ActiLeg är ett träningshjälpmedel som är utvecklat och tillverkat i Sverige, speciellt med äldrevårdens behov i åtanke. Även vid demenssjukdom och en allmänt stillasittande tillvaro, i rullstol eller vanlig stol, skall det gå att skapa en positiv miljö med möjlighet till rörelse för benen. Detta sker i samverkan med en annan person, som kan vara en anhörig eller vårdpersonal på en vårdinrättning.

Några av kraven som vi ställde på ActiLeg under utvecklingen: lätt att flytta till den som skall få röra på sina ben, inget speciellt träningsrum skall behövas, en mycket stabil konstruktion som kräver ett absolut minimum av underhåll, ingen smörjning, enkel att hålla ren med ytdesinficeringssprit, rejäla pedaler och mycket enkel att använda (inga remmar/stag för fastsättning, med mera).

Har vi lyckats?
Kolla gärna vad våra kunder tycker om nyttan med ActiLeg och deras erfarenheter av att använda den i det dagliga arbetet: besök filmhörnan!


Dicksons hus i Göteborg

Favorit i repris!
Kultur och aktiviteter är vanliga inslag i vardagen på Dicksons Hus, ett större äldreboende i Göteborg! Se vår nya film där Tove Rasmussen Andrén berättar mer.


Balans- och koordinationsträning

Treax-plattorna används vid träning av balans, koordination och kognitiva färdigheter. Man kan träna ensam eller tillsammans med någon annan, övningarna kan varieras stort med antal plattor, olika sociala lekar med mera. Ljussignaler ger en omedelbar återkoppling till användaren som får ett slags belöning och kvitto på den åtgärd man gjorde, man ser helt enkelt att man själv har kommandot och styr det som skall ske.


Träning vid stroke

Ny Teknik skriver om erfarenheter från Kanada: "Intensivt spel kan hjälpa strokepatienter".

Utöver spel så är Treax-plattorna ett utmärkt hjälpmedel vid stroke-rehabilitering, där både kognitiva och motoriska färdigheter tränas. Se inspirationsfilmerna ovan.


Egen livskvalitet

 Lätt att säga, men det kan vara svårt att göra: koppla av mer! Budskapet är tänkvärt: välbefinnandet kan, av egen erfarenhet, öka om man ger sig själv litet mer tid och hoppar ut ur ekorrhjulet ibland.
Nu på sommaren kanske möjligheterna till egen tid ökar så varför inte fånga dagen och ta vara på möjligheterna!


Sprid gärna brevet


Ha det så bra!

Vi önskar dig en fortsatt SKÖN SOMMAR och tackar för att du läser vårt nyhetsbrev!

Välkommen att kontakta oss, berätta gärna om vad du tycker är en bra avkoppling så kan vi försöka nämna några läsartips i kommande nyhetsbrev.

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.