Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.

Uppskattad föreläsning om Ångest

Tisdagen den 14 juni höll vi i SeSam Uppsalas sista föreläsning för terminen som handlade om Mer än "Bara lite Ångest". Föreläsningen drog tills sig fler åhörare än beräknat i Kerstin Ekmansalen på Uppsalas Bibliotek. Samtliga utvärderingar från föreläsningen visade på mycket god uppskattning med ett stort plus för ökad kunskap hos många av deltagarna. Mer om SeSams kostnadsfria föreläsningar hittar du här. 

 


Säkra utsatta patienters hälsa och trygghet

Självmord är sedan många år det vanligaste skälet till att unga män dör. Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. Liberalerna kräver krafttag för att säkra utsatta patienters hälsa och trygghet. "Många patienter möts av olika läkare och tillgängligheten är dålig.Patienterna upplever att de inte får den hjälp och det stöd de behöver". Läs mer här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

BUP i kris

Fler barn mår psykiskt dåligt. Psykisk ohälsa har sjunkit långt ner i åldrarna. BUP, barn- och ungdomspsykiatriska mottagningarna i bl.a Uppsalas kranskommuner är i kris. Ta del av Erika Sjöberg i Enköping som har barn i Enköping med psykisk ohälsa och hennes oro för att inte få hjälp när det behövs. Läs mer här.


Första Hjälpare utbildas i Varberg

Helgen den 17 och 18 september kommer jag och min kollega och tillika Instruktör Veronica Malm jobba i Varberg för att att bland annat utbilda personal på Anhörigas Riksförbund i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. Det är något vi verkligen ser fram emot. Bor du i Varberg med omnejd och vill bli Första Hjälpare du med och delta i vår utbildning med inriktning vuxna denna helg? Anmäl dig på vår hemsida Första Hjälpen vid Psykisk Ohälsa. Läs mer här.


Stafettläkare får fyra gånger mer i lön

Ta del av Doktor Ahmad Armando El Hage, specialist i allmänmedicin - distriktsläkare i Dalarna som den 10 juni satte ner foten en gång för alla i kampen för patienternas rättighet för behov av kontinuitet inom vården. Och om att förmedla till politikerna de fasta läkarnas enorma betydelse för länet "Om man får mera i månadslön som fast anställd i Landstinget Dalarna stannar pengarna i Dalarna, skatten går till landstinget, patienterna får träffa sin läkare och ha kontinuitet" menar El Hage. Läs mer här.


Sommar uppehåll

Sommarledigheten kommer nu med stort språng för stor del av Sveriges befolkning! Jag jobbar fram till midsommar men är åter på banan den 15 augusti. Det går dock bra att kontakta med mig via mail för förfrågningar och planering inför bokningar av höstens föreläsningarkurser och cirklar inom psykisk (o)hälsa. På hemsidan kan du läsa mer om vad som erbjuds eller beställa mina böcker och T-sandcit armbanden. Nästa nyhetsbrev kommer ut vecka 35. Ha en härlig, varm och glassig sommar och tack för att just du tar del av dessa nyhetsbrev! Vi ses väl i höst?

Läs mer om mina föreläsningar och kurser här

/Jouanita Törnström 


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 219

Nr:011, vecka 25 - 2016 


www.aterhamtningskonsult.se
www.forstahjalpenpsykiskohalsa.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.