Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Säsongsplaneringen är hjärtat i ert publikarbete.

 

Midsommar står för dörren och för många även en efterlängtad semester. Men det är också viktigt att tänka framåt, till efter semestertiden. 

För ett ni ska kunna arbeta strategiskt och strukturerat är det vitalt att ni gör en säsongsplanering.

Faktum är att ni bör skapa den så snart ni fått ert preliminära spelschema då det ligger till grunden för er publikbudget.

Vad bör en säsongsplanering innehålla förutom datum, veckodag, tid, motståndare och eventuellt tema?

Attraktionskraft, A, B och C-matcher
Då, som sagt, budgeten är starten på säsongsplaneringen är det av yttersta vikt att ni startar med att värdera attraktionskraften i er match. Utgå från er historik och gradera i A, B och C där A är en match som ni räknar med att ska vara slutsåld och C en som ni måste arbeta med för att locka så många som möjligt.

Faktorer som spelar in för attraktionskraften är motståndare, veckodag, klockslag, när på säsongen, antal matcher i närtid, stormatch som riskerar att ta fokus och traditioner (annandagsbandyn) eventuella hedringar av gamla profiler med mera.

Gör den gärna i samråd med all personal så att alla blir delaktiga i er planering och strategi.

Lägg inte in hyllningar, gratismatcher eller andra evenemang på A-matcher!
Ett vanligt fel som många gör är att bränna av en tröjhissning på ett derby eller en premiär. Det kan verka juste mot personen som ska hyllas men ju större profil som ska hyllas ju smartare är det att lägga hyllningen på en C-match och göra den till en A-match.

Då kan ni dessutom kanske dra ner på biljettpriset och enkelt göra ett paket i ProPublik med mat och souvenir och på så sätt öka totalintäkten. Detsamma gäller gratismatcher och andra matcher med kringarrangemang  som i sig lockar publik.

Då gradering är gjord kan ni enkelt sätta budgeterad intäkt och antal per match och på så sätt få en budget som är lätt att följa.

Aktiviteter för att optimera för antal eller intäkt
Då graderingen är gjord börjar det roliga, att planera in alla era aktiviteter som ska fylla A-matcher och locka ny och gammal publik till B och C-matcher. Detta är en vetenskap i sig men här får ni några råd:

Använd C-matcher till att locka ny publik, sätt krav på att de måste köpa via nätet innan ett givet datum samt ge dem inte möjlighet att välja plats.

Använd avsändaren för att ”klä skott” för eventuell rabatt, då slipper ni får kritik från era supportrar.

Locka till att boka tidigt för att få en bra bas till era A-matcher

Premiärpaket, helst vill man ha en A-match som match två eller tre och nyttja dem i ett paket där ni lägger med en eller två C-matcher.

Stormatch-paket, gör ett paket som med alla A-matcher samt en  eller två C-matcher. Rabattera inga A-matcher.

Skapa köer på A-matcher, släpp ett fåtal familje-, ungdoms- och pensionärsbiljetter till era A-matcher. Stressa kunderna att boka tidigt och skapa på så sätt köer som ni kan nyttja om det behövs.

Kolla när det är skollov, gör lovbiljetter till barn under 16 år gratis/bra pris i vuxens sällskap.

Två för en

Hellre gå på två matcher betala för en, än halva priset på en match. Då får ni fler åskådare på två C-matcher.

Sponsorer

Nyttja era sponsorer och aktivera dem i publikrekryteringen.

Bortasupportrar

Bortasupportrar, skapa en länk tidigt som ni kan skicka till er databas med bortasupportrar och/eller till motståndarlaget och deras supporterklubb

Kommunikationsplan
Skapa en kommunikationsplan; när och hur ska de olika aktiviteterna kommuniceras. Och följ den.

Uppföljning
Lägg in fält så att ni kan mata in intäkt och antal, samt en formel som räknar ut hur ni ligger till mot lagd budget.

Då säsongen är igång kommer fyller ni på med alla aktiviteter ni gör, för varje år som går kommer ni då att få en mycket bra databas som kommer hjälpa er i ert  framtida budgetarbete och säsongsplanering.

Skicka ett mail till jan@propublik.se om ni är intresserade av att få en tom säsonsgkortsplanering i Excel som ni kan utgå från, lycka till.


Så här enkelt kan ni bjuda in till och ta betalt för era träningsläger/camper/bortaresor. 

I ProPublik kan du enkelt och helt utan programmeringskunskaper skapa sidor skräddarsydda för att ta emot anmälning och betalning på samma gång, till träningsläger, camper, bortaresor, nätverksträffar mm. All den information du behöver finns automatiskt samlat på ett ställe och går enkelt att exportera för mailutskick etc. Några exempel:

Anmälan till Nätverksträff
Träningsläger/Camper
Anmälningsavgifter
Medlemsbetalningar
Säsongskort

ProPublik spar mycket administration och förenklar hanteringen av camper mm eftersom du kan ta betalt redan vid anmälan, hela beloppet eller bara anmälningavgift. Väljer deltagarna attbetala mot faktura så sköter dessutom A2 hela den administrationen. Läs mer här.

Kul, det här visade sig vara intressant för många och vi har fått ett antal riktig bra motiveringar men eftersom tävlingsdatumet inte går ut förrän 20160630 så påminner vi igen. LÄS MER OM VAD SOM INGÅR OCH VAD VÅR NULÄGESANALYS INNEBÄR HÄR. Maila din motivering här.


Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera ert biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.

Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.