Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 4 2016


Webbseminarium om Europa för medborgarna

EU-programmet Europa för Medborgarna syftar till att främja medborgares engagemang och delaktighet i demokratin lokalt och på europeisk nivå. Ett webb-seminarium om att söka och driva ett projekt inom EU-programmet Europa för medborgarna hålls den 23 augusti kl. 9-10.15.

Europa för medborgarna, mucf.se


Demokratisoppa den 30 september - save the date

Höstens första Demokratisoppa äger rum på Jönköpings läns muesum den 30 september kl. 12-13. Mer information kommer framöver. Spara datumet!


Informationsmöte om Europeisk volontärstjänst

Europeisk volontärtjänst (EVS) fyller 20 år i år. MUCF firar EVS genom en satsning på strategiskt stöd till landets kommuner och organisationer som vill utveckla ett integrationsrelaterat EVS-projekt. Var med på informationsmöte i Stockholm 4 oktober och få en individuell konsultation i strategisk projektutveckling.

Informationsmöte om Europeisk volontärtjänst, mucf.se


EU-kommissionens rekommendationer till Sverige

Den 24 maj presenterade kommissionen de landspecifika rekommendationerna. De landsspecifika rekommendationerna utgör en vägledning för medlemsländerna under det kommande året för att bland annat skapa fler jobb, öka tillväxter och sunda statsfinanser. Sverige fick precis som förra året rekommendation från kommissionen om att kyla ned sin bostadsmarknad och om hushållens höga skuldsättning. I rekommendationerna upprepar kommissionen tidigare oro för att de försämrade skolresultaten riskerar att bli ett hot mot ”Sveriges konkurrenskraft och innovationsförmåga på lång sikt”.

Europa 2020, ec.europa.eu


Erasmus+ - ansök senast 4 oktober!

Sök pengar för internationellt ungdomssamarbete inom Erasmus+ Ung och Aktiv senast 4 oktober 12.00. Ansökningar som rör flyktingar, asylsökande eller nyanlända är särskilt prioriterade. Nya ansökningsblanketter kommer i augusti.

Erasmus+, mucf.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.