Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Women In Progress 2.0

Sommar 2016


Precis som de kvinnor Women In Progress har utvecklat under bolagets verksamhet genom att hjälpa dem i sin ”progress”  kommer vi själva att arbeta med vår egna ”progress” framöver. Detta innebär att vi utvecklar version 2.0 av Women in Progress.

Women In Progress grundades 2002 och har under dessa 14 år strävat mot att hela tiden vara i framkant och initiera nya tjänster för att synliggöra, utveckla och säkerställa kvinnors kompetens i styrelse och ledning. Vi erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med kvalificerade styrelsekandidater. Vi driver dessutom ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv.

Women In Progress har utbildat över 500 kvinnor i styrelsearbete och förmedlat ca 10-15 kvinnor per år till styrelser. 150 kvinnor har blivit coachade i sin karriärutveckling och ledarskap. Seminarierna de senaste 4 åren i Almedalen har gjort att vi synts i ett bredare sammanhang. Genomlysning av börsbolagens valberedningar de senaste 2 åren har uppmärksammats i media.

Under 2016 är fokus på att utveckla kvinnor i ledande positioner i framför allt mansdominerade branscher. Det handlar både om att attrahera kvinnor, utveckla och behålla dem i företagen för att de på sikt ska kunna ta plats i styrelser. Förfrågningar med den kompetensen ökar i styrelser och därför behöver vi säkerställa att det finns kvinnor på tillväxt.

Vår styrelseordförande Ewa Johansson kommer framöver driva arbetet med utvecklingen av Women In Progress 2.0. Det kommer bland annat att ske genom ett utvidgat samarbete med flera exekutiva partners. Dessa partners kommer att bidra med sin expertis för att möta nya framtida behov och säkerställa att Women In Progress även i framtiden fortsätter leverera med högsta möjliga kvalitet.

Margareta Neld går in i rollen som senior advisor och kommer därigenom inte att ansvara för den dagliga driften. Dock kommer Margareta även i framtiden att vara en viktig del av Women In Progress för att säkerställa kontinuitet, kompetensöverföring och kvalitetssäkring för våra kunder.

Vi vill tacka Filippa Drakander för hennes fina arbete under de senaste 6 åren. Filippa har under sin studietid arbetat från att vara administrativ assistent till att ansvara för hela projekt som projektledare, tex Golden Rules of Leadership, Breakfast Meet Up. Nu går Filippa vidare som Generalsekreterare för Sveriges Elevråd och vi önskar henne lycka till.

Vi ser fram emot ett givande samarbete i Women In Progress 2.0.

Margareta Neld och Ewa Johansson

 

Ewa Johansson

Margareta Neld

Filippa Drakander


Breakfast Meet Up våren 2016


Under våren har vi haft ett program bestående av fem träffar med 60 deltagare på Hard Rock Cafe i Stockholm. – ”Jag som är i början av min karriär tycker det var bra att få exempel på vad man kan arbeta med för olika sorters uppdrag och företag” säger en av deltagarna. ”Jag har hittat en buddy i gruppen som jag delar erfarenheter med, någon i samma roll men från annan bransch”, säger en annan deltagare.

På sista träffen för våren fick vi lyssna på Lotta Boman som är informations-och kommunikationschef på Intellecta. Hon har tidigare jobbat i USA i 8 år bl a på Exportrådet. Lotta har haft mycket nytta av att den amerikanska kulturens ”you can do it” och att våga ta kontakt med dem man är nyfiken på. Lotta är nyligen invald i styrelsen för Visit Sweden där hon bl a kommer att bidra med sin erfarenhet av kommunikation/PR, digitalisering och att etablera affärskontakter.

Lotta delade med sig av flera tips om styrelsearbete:

 • Det är väldigt lärorikt att ha rollen som sekreterare i styrelsen! 
 • Skaffa dig kunskap om styrelsearbetet genom utbildning
 • Ha klart för dig vad du kan bidra med innan du tackar ja 
 • Förstå att styrelsearbete tar tid och att man ska vara påläst. Det kan innebära att du måste välja bort annat!

Lottas tips om hur man skaffar sig ett nätverk:

 • Ta kontakt med personer du vill träffa, fråga om man kan ses över en lunch. Lotta har aldrig fått ett nej!
 • Använd dina nätverk aktivt för att koppla ihop folk, tipsa!
 • Och som sagt: Var inte rädd för att testa något nytt! Go for it! 

Breakfast Meet Up hösten 2016

Håll utkik på hemsidan och i mailboxen om information och anmälan till höstens Breakfast Meet Up program.


Aktuellt

Almedalen 2016

Hur ökar vi det kvinnliga kapitalet i den nya ekonomin: Almedalen 5 juli kl 11.00-12.00 2016

Kan kvinnors humankapital och deras finansiella kapital användas på ett bättre sätt? Välkommen till ett samtal om möjligheten att nå ett jämställt samhälle och skapa en ny samhällsstruktur genom en bättre och sundare finansieringskultur. Du får möta:

 • Åsa Otterlund, CFO Almi Invest,
 • Ulrika Spåls, Ordförande Sveriges HR Förening och Vice President Operational Excellence – BillerudKorsnäs AB
 • Viveka Andersson, affärsängel
 • Hanna Narva, Wealth Manager, Erik Penser Bank
 • Monica Hedberg, Monica Hedberg Invest AB

Moderator är som tidigare, Thomas Frostberg, Ekonomisk krönikör, Sydsvenskans Näringsliv

I samarbete med Asynjor Invest, Sveriges HR förening och Capio.

 

LEVNADSKONST 3.0 – 4-8 oktober 2016 i Montenegro
Under dessa dagar får du under trevliga former i en stimulerande miljö tillsammans med andra i liknande situation planera och bygga din version av levnadskonst 3.0 för livets tredje ålder efter ditt yrkesverksamma liv. Vill du följa med på en spännande resa? Kontakta Margareta Neld för mer information: margareta@neld.se.

 

Ägare, utveckla ditt företag genom styrelsearbete – välkommen på speedmeeting i höst
Funderar du på att tillsätta din första styrelse eller är du kanske helt enkelt bara intresserad av hur styrelsearbete fungerar? Under hösten genomför vi i 
Stockholm, Inspirationsseminarium den 7 september och Speedmeeting den 29 september och i 
Göteborg  Speedmeeting den 12 oktober


Nya styrelseuppdrag i Women In Progress, Grattis till 

Ingrid Atteryd Heiman som har blivit invald som styrelseledamot i Redwood Pharma AB

Louise Nicolin som har blivit invald som styrelseledamot i Volati AB

Maria Carlén som har blivit invald som styrelseledamot i Stockholms Fiskauktion AB


Trevlig sommar,

Margareta Neld, VD och Ewa Johansson, styrelseordförande

Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakt!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.