Inbjudan! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkänd tränarduo släpper unik barnbok

 

Anna Lissjanis och Caroline Nilsson är mammor och välkända ansikten i träningsbranschen. Nu släpper träningsprofilerna en barnbok med viljan att stärka små barns språkutveckling genom att lära sig kommunicera i tidig ålder. Den pedagogiska och unika boken är från 2 år och väcker intresset för bokstäver och siffror.

 

Anna Lissjanis och Caroline Nilsson debuterar med barnboken Dante letar bokstäver / Dante letar siffror, som ges ut av bokförlaget Idus. Två väletablerade träningsprofiler som bland annat driver två av landets mest välbesökta träningsbloggar. Foto: Daniel Hutmacher

När barn börjar räkna och visa sifferintresse, hakar de flesta föräldrar på. Tyvärr är det vanligt att inte introducera bokstäver på samma sätt. En allmän föreställning är att bokstäver bör vänta till skolåldern. Ju förr desto bättre, tycker de båda författarna. Bokstavsintresse leder ofta naturligt vidare till läsning, och om det är något som gör barn självständiga så är det att kunna läsa. 

I de skojiga berättelserna om Dante, får läsaren hjälpa till att leta bokstäver och siffror i vardagliga situationer och i en miljö som är bekant för de flesta barn. I bakgrunden skymtas lättlästa ord som ”ANKA” och ”MAMMA”. 

Boken uppmuntrar samtidigt till att röra på sig naturligt i sin vardag, det gör Dante på ett ganska busigt, men för många barn också bekant sätt.

Grundsyftet med boken är att locka till inlärningsglädje. Att lära både bokstäver och siffror men också läsning på sikt:

– Det är viktiga kunskaper som stärker barns självkänsla. Att själv kunna läsa skyltar på vägen till och från förskolan, på mataffären och i djurparker tycker barnen är jättekul och ligger i linje med många barns filosofi ”jag kan själv”, säger Caroline som skrivit de pedagogiska sagorna om Dantes vardagsäventyr.

Dante letar bokstäver / Dante letar siffror, rekommenderas från 2 år och erbjuder kunskap, lek i rörelse och saga i ett, och passar att läsa individuellt eller för barn i grupp. Det är också en rolig bok för barn att läsa för varandra:

 –  Barn kan krypa in i sin egen värld en stund genom att läsa en bok. Hur det än är så är det ofta stora barngrupper på många förskolor, hög ljudvolym med mera. Det är ju inget att hymla om, det är så det ser ut på många förskolor idag. Dagens stora barngrupper gör att det finns minimalt med tid för pedagoger att läsa bok för enskilda barn. Om något barn vill läsa en bok, och kan läsa själv, så kan barnet göra det när det är ”fri lek” till exempel. Barn kan läsa för andra barn också, avrundar Caroline.

Fakta:

Kategori: Barnbok från 2 år – kunskap, lek i rörelse och saga

Utmärkande: Boken innehåller två berättelser och har två framsidor går att läsa från två håll.

Kostar: 129 kr

Text: Caroline Nilsson

Illustrationer: Anna Lissjanis

Provläsning: http://np.netpublicator.com/netpublication/n65241510

Pressbilder (fotograf Daniel Hutmacher):https://www.dropbox.com/sh/wo6ca673wjh25yj/AAAqE3D-8qvgPeehr_LVydF9a?dl=0

 

 

Caroline Nilsson

Caroline driver träningssajterna Mammaiform och GymGlam med runt 17 000 unika besökare/vecka), utvecklar träningsapparna Poworkout, 17 minuter och barndansapparna Piratsessan. Mamma till 3 barn.

Anna Lissjanis

Anna skriver bloggen Trend o Träning med runt 20 000 unika besökare/vecka. Anna är även expert på sociala medier, personlig tränare, gör träningsfilmer åt företag och arrangör av träningseventet "Frisk & Stark Familj" i flera olika länder. Utöver detta gillar hon all form av kreativt skapande och är mamma till fyra barn.

" En bok att läsa om och om igen för barn i olika ålder, utvecklingsfas och intressen. Jag ville förmedla glädje och nyfikenhet med färgstarka bilder och detaljer att upptäcka. En bok barnen inte tröttnar på. " / Anna Lissjanis, illustartör.


Dante letar bokstäver/Dante letar siffror

Boken uppmuntrar inlärning av bokstäver och siffror från 2 års ålder. Själva berättelserna är anpassade för barn som är i förskoleåldern. Små barn känner igen sig i Dantes vardag då flesta andra bokstavsböcker riktar sig till barn i skolåldern.


Dantes alfabetsposter (40x50 cm)

En supersnygg inredningsdetalj att rama in och hänga på väggen. Kommer att finnas till försäljning inom kort! 

Välkommen på boklansering! (med eller utan barn)

Kvällen bjuder på boksignering, snacks och trevligt mingel. Du kan även tävla om fina överraskningspriser med goda vinstchanser. Mejla för- och efternamn samt din klädstorlek till caroline@carolinenilsson.com för att vara med.

Alla som köper boken får Dantes alfabetsposter (40x50 cm) på köpet, en supersnygg inredningsdetalj att rama in och hänga på väggen (värde 119 kr)!

Du kan även passa på att ställa träningsfrågor till Anna och Caroline på en lapp, tillsammans med din mejladress. Samtliga frågor besvaras i efterhand via mejl!

För barnen arrangeras skojiga lekar som att hoppa hage och slalom mellan bokstäver

Kom och fira boken tillsammans med Anna och Caroline!

Två eventtillfällen:

Torsdag 2 juni Kl. 16.00-18.00, NK Bokhandel, plan 3: https://www.facebook.com/events/571068339731509/

Onsdag 15 juni Kl. 16.00-18.00, Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan:  https://www.facebook.com/events/1704198023182948/

Varma hälsningar/Best regards,
Malin Nylen
Go Well PR
Råsundavägen 29
169 67 Solna
Tel: 0722 355325
E-mail: gowellpr@gmail.com


facebook

Du får detta pressmeddelande eftersom du finns med i min presslista. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter