Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nedanstående krönika skrev jag i slutet av april och den publicerades på Insightnews, Sponsrings & Eventföreningens officiella nyhetskanal, den 13/5. Fortfarande ett högaktuellt ämne. //Janne

Morgondagens publik finns i klackarna

Klackar och supporterkultur är en vital del för att nå yngre målgrupper!

För några veckor sedan kom det två nyheter som i förstone verkar motsägande. Den ena var SVT:s publikbarometer som påvisar en ökning för Fotbollsallsvenskan på närmare 50% och den andra var Folksams betänkligheter till att fortsätta sponsra Fotbollen.

Sedan dess har det skett åtminstone tre händelser som har skadat fotbollen och som förmodligen ger Folksam vatten på sin kvarn att hoppa av. Men är avhopp verkligen det smartaste alternativet för en sponsor?

Rent kommersiellt verkar detta vara rena självmordet, varför hoppa av när haussen är större än någonsin och möjligheten att synas aldrig har varit bättre? Anledningen till deras eventuella avhopp är en direkt följd av den supporterkultur och inramning som har skapats på fotbollsarenorna, den inramning och kultur som till stor del har varit en vital del i publikökningen. Nu är det ju mer baksidan av denna supporterkultur som Folksam reagerat på, det vill säga våldsamheter, huliganism, upplopp, pyroteknik som fått matcher uppskjutna och kanske könsord från klackarna de reagerat på.

LÄS FORTSÄTTNINGEN PÅ KRÖNIKAN HÄR

Besök vår hemsida och se hur enkelt det kan vara att både göra internorder och fakturera i samma steg. Ordern blir fakturaunderlag, du skickar fakturan per mail direkt eller vid senare tillfälle du väljer själv, kanske efter evenemanget.

ProPublik internordersystem med inbyggd fakturering - steg för steg-guide

"Faktureringsfunktionen underlättar mitt och mina kollegors jobb otroligt mycket. Vi slipper lägga tid på faktureringsunderlag och kan enbart fokusera på att sälja. Samtidigt är det en grym service till kunderna som kan få fakturan med vändande e-post. Vi samarbetar ofta med andra företag kring de produkter/evenemang vi säljer och då är funktionen ”Fördelningsmottagare” helt klockren. Där fördelas pengarna direkt vid utbetalning från ProPublik och vi behöver inte tänka på det".

Malin Qvarnström, Hammarby Fotboll


LÄS MER OM VAD SOM INGÅR OCH VAD VÅR NULÄGESANALYS INNEBÄR HÄR. Maila din motivering här.


Kontakta oss så berättar vi mer och visar gärna hur snabbt och enkelt ni kan komma igång och hantera era bokningar.

Ring Janne på 0707 50 70 64 eller Nina på 0708 78 15 87, eller maila oss på sales@propublik.se eller varför inte göra ett besök på www.propublik.se där du enkelt får en inblick i hur order- och säljsystemet ProPublik fungerar och hur användarvänligt det är.


Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.propublik.se

www.attendance2.com

VD och grundare A2

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.