Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bergslagsspelens nyhetsbrev, 13 maj 2016

Dags för Bergslagsspelens sommarläger!

tisdag 17 maj kl 18 öppnas anmälan till Bergslagsspelens tredje sommarläger i Järnboås. Temat är som tidigare teater, dans och sång. Därtill blir det fritidsaktiviteter som bad, fotboll, klättervägg och volleyboll och jugger. Här kan du läsa mer om lägret och våra ledare Carina (dans), Roine (sång) och Emma (teater) som vi hälsar välkommen som ny ledare i år.

Länk till sidan där anmälan öppnar 17/5

Foto: Kicki Nilsson, Bergslagspslens sommarläger

Bergslagsspelen på Lindesjön Runt-dagen
Bergslagsspelen på Lindesjön Runt-dagen

Vad är "Smidda planer"?

Här kan du höra Stefan Jansson, vår regissör och konstnärliga ledare för Smidda planer - teater för hela familjen berätta om sommarens föreställning som ges i Löa hytta 2-9 juli 2016: Länk till film på YouTube.

Här köper du biljetter (via Nortic):
Biljettbokning via dator
Biljettbokning via mobiltelefon

 

 


Full fart på kostymtillverkning och scenografi

Nu är alla studiecirklar som förbereder inför sommarens teater "Smidda planer" igång. Intresset har varit stort och cirklarna är nu fulltecknade.

"Kostymtillverkning" som leds av Kajsa Forsberg startade redan i mars och fick i början av april besök av Lindenytt (klicka på länken för att läsa reportaget).

Deltagarna i "Scenografi och rekvisita" fick vid första träffen lära sig hur en scenograf tänker av Frida Thofelt som delade med sig av sin kunskap. Nu har processen gått vidare och nu är man framme vid att bygga upp dekoren på plats i Löa hytta.

Guidekursen som leds av hyttfogde Margareta Gustafsson hade sin första träff i Löa hytta i tisdags10 maj. Deltagarna får lära sig om Bergslagens historia och hur man guidar i hyttan.

"Aktör i hyttmiljö" startade i går 12 maj och leds av vår amatörteaterkonsulent Tina Ruth. Improvisation och kostymprovning kommer gruppen ägna sig åt de under de första träffarna.


Folkfinansiering bidrar till Bergslagsspelen

Så här gör du för att stötta våra verksamheter:

Företag: Vill ditt företag vara med och stötta ekonomiskt eller på annat sätt - hör av dig till oss. Telefon 070-603 82 03 alt kristina@bergslagsspelen.se

Privatpersoner och föreningar:
Ge ett bidrag till Bergslagsspelens folkfinansiering och få din summa fördubblad av Region Örebro län.
Swisha till: 123 609 53 50
Mottagare: Amatörteatersamverkan Örebro län
Ange meddelande: Bergslagsspelen
Eller
sätt in på:
Bankgironummer
: 413-9671

Folkfinansieringen, eller crowdfunding som det också kallas, innebär att för varje bidrag som skänks från en privatperson eller förening, så skänker Region Örebro län motsvarande summa. Ger man ett bidrag på 100 kronor, blir det alltså 200 kronor till projektet.


Bergslagsspelen - samarbete i fyra kommuner

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med syfte att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund.
Läs gärna mer om Bergslagsspelen på vår hemsida.


facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick, klicka här.