Nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Här berättar vi om senaste nytt från organisationen. 


Studentkortet och Mecenat

Folkhögskolornas serviceorganisation har slutit samarbetsavtal för studentrabatter med Mecenat samt Studentkortet. Dessa två företag är konkurrerande och delvis överlappande. En studerande kan ha båda korten. Folkhögskolorna väljer om de som skola vill skicka underlag till företagen så att de studerande kan få dessa kort. De studerande måste sedan godkänna att deras personuppgifter ska översändas till företagen, i enlighet med personuppgiftslagen.

Mer information om företagen, samarbetsavtalet samt hur översändningen av filer fungerar hittar ni på fso.folkbildning.net »


FSO- och administrativa dagarna

Tack för ert deltagande på de administrativa dagarna som FSO och Folkbildningsrådet anordnade i april.

Allt material finns nu att hämta här »


Interkommunala ersättningar

Beloppen för de interkommunala ersättningarna 2016 finns på vår webbplats.


Administratör på deltid sökes

Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO) och Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) utlyser nu en gemensam deltidstjänst på 50% som administratör.

Kanslierna för RIO och FSO finns i lokaler tillsammans med Folkbildningsrådet på Rosenlundsgatan 50 på Södermalm i Stockholm. RIO har 2 anställda och FSO har ca 9 anställda.

Läs mer »


Centrala avtal på gång

FSO avser att sluta ramavtal med Swedish Film Licens som intresserade skolor kan göra avrop på. Mer information kommer inom kort.

FSO jobbar vidare med möjligheten för skolor göra avrop på ramavtal med Lärplattformarna PingPong samt It´s learning samt med ETT.se som är generalagent för First Class. Vi inväntar lite fler uppgifter men kommer inom kort med ett separat brev.

Folkhögskolornas serviceorganisation, Box 380 74, 100 64 Stockholm 
Tel: 08-412 48 00 E-post: fso@folkbildning.net

Vill du inte ha fler nyhetsbrev kan du avanmäla dig här »