Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Närmast På-Gång!

15/5 kl 09.30
Erik Wessely visar områdets orkidéer. Medtag egen fikakorg. Drop-in med frivillig avgift till föreningen.

22/5 kl 10.00
Vi planerar och gräver första spadtaget för en liten örtagård på området. Upplagt som kurs = Föranmälan. 

4-5/6
Keramik i Naturen. Kurs = Föranmälan.


Ordförande har ordet

Vårvärmen har nu äntligen anlänt och det med besked. 

Vi har nu haft årsmöte och två nya styrelsemedlemmar har valts in. Det är Cecilia Storm och Patrik Johansson som vi hälsar varmt välkomna.  De ersätter Henrik Larsson och Martin Andersson som deltagit i det strävsamma arbetet att få Stavgard på fötterna i gen. Stort tack. 

Inför vårens aktiviteter förberedde styrelsen arbetsdagen den 16 april. Den genomfördes planenligt med att iordningställa allt som lägerskoleverksamheten behöver för att hålla den höga kvalitet vi eftersträvar. Vi fortsatte reparationer på våra hus och anordningar, satte upp bandtun som Totte Cederlund ansvarade för. Förutom medlemmar fick föreningen hjälp av några från Nätverk för Byggnadsvård på Gotland, och studenter på Byggnadsantikvariska programmet på Campus Gotland, Uppsala universitet. 

Lägerskolan körde igång igen den 2:a maj under ledning av Anso Norling.

Jag har varit i Normandie i Frankrike och deltagit på organisationen Destination Vikings årsmöte och konferens. I samband med detta fick jag bl.a. äntligen se den berömda Bayeauxtapeten som skildrar Wilhelm Erövrarens invasion av England 1066. Det var ett mycket trevligt arrangemang och kontakter knöts med nätverksmedlemmar, förutom de franska, från Sverige, Shetland, Island, Norge, Finland som arbetar med järnåldersaktiviteter likt Stavgard.

I sommar kommer vi att ha ett flertal arrangemang och kurser. Programmet finns nu på hemssidan och Facebook.

Hälsningar Magnus Sjöholm


Medlem

Sommaren 2016

Nu finns program för sommarens aktiviteter på hemsida och facebook!

Mer kommer kanske till efterhand...

Håll utkik! 


Varje medlem i föreningen är betydelsefull!

Hela verksamheten bygger på ideellt arbete, sponsorer, stipendier, fonder och sökta bidrag. Vill du vara med och stödja Stavgard så att verksamheten kan rulla på så är du hjärtligt välkommen att bli medlem genom att sätta in 100 kr på bankgiro 5662-1048. Kom ihåg att skriva ditt namn!

Som medlem betalar du inget inträde och du är välkommen till Stavgard så ofta du vill - året runt. Har du lämnat oss din mail-adress får du också dessa Nyhetsbrev så att du kan hålla koll på vad som är på gång.

Alltså: Välkommen som medlem;)


22/4

11 personer deltog i den första - men inte sista - fullmånevandringen till Bandelundaviken. Spänningen var stor, skulle det vara klart väder? Var skulle månen exakt gå upp? skulle det synas? Ja, då!! Över all förväntan. Vi satt tysta på varsin sten och väntade i den vindstilla och klara kvällen. Och rätt som det är kl 20,21 kommer den, först som en lite gulröd skärva, sedan stiger den som ur havet mitt i viken framför våra ögon. Magiskt! Sedan tillbaka till Bandelundahuset för härlig vårsoppa!


Vet ni någon som skulle vara intresserad av guidejobb på Stavgard i juli? Några dagar eller någon vecka. Kanske någon med hantverksintresse som tycker att det vore roligt att få utöva det i vår fina miljö i kombination med att berätta om platsen för besökare. Alla intresserade välkomna att höra av sig!

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter