Nyhetsbrev från Energikontor Sydost, Energikicken nr 3 2016.  Se det i webbläsaren.

Kunskapslänken nominerad till UNESCO-Japanpriset

Det är med stor glädje vi kan annonsera att Kunskapslänken har blivit nominerad till Unesco-Japanpriset för utbildning för hållbar utveckling. Nomineringen, som skickats in av Gävle kommun, lyder:

"The nominee deserves to receive the UNESCO-Japan Prize on ESD because it has shown
concrete ways to implement ESD in Sweden, involving teachers and their students in
important societal challenges, by using a transformative approach as a tool."
Läs mer. 

SecureChain - General Assembly Meeting

19 - 21 april stod Energikontor Sydost värd för SecureChain General Assembly Meeting i Växjö. Projektpartner från sju olika länder möttes och

diskuterade projektets utveckling. Under dagarna gjordes även studiebesök på bland annat Sandviksverket och på Lessebo Fjärrvärme. Läs mer


Två dagar om vindkraft i Sölvesborg

20 - 21 april arrangerade Till havs två seminarier kring havsbaserad vindkraft. Föreläste gjorde bland andra Pierre Ståhl från Energikontor Sydost och Stefan Ivarsson från SP. Läs mer.

Sol i Syd på Solforum

Den 7 april ställde Energikontor Sydost och Region Blekinge ut Sol i syds nya rollup på Energimyndighetens arrangerade Solforum i Stockholm. Läs mer.


Viktig EU-konsultation om biobränslen

Ta tillfället i akt att verka för en fortsatt stark syn på biobränslen som en bra väg till ett fossilfritt hållbart samhälle.

EU-kommissionen har lagt ut en konsultation om bioenergi och hållbarhetsfrågor, "Preparation of a sustainable bioenergy policy for the period after 2020".  

Konsultationen är öppen fram till 10 maj för alla som vill lämna synpunkter.

Vi på Energikontor Sydost tycker att det är en mycket viktig fråga och kommer därför att skicka in ett svar på konsultationen. Vi uppmanar också våra medlemmar att göra detsamma. Läs mer.


Nyheter i korthet

Small Scale CHP Life+ presenterades på Nordic Baltic Bioenergy conference i Vilnius. Läs mer.

Videum vinnare av GodaHus energipris 2015, läs mer

PRIMES senaste nyhetsbrev Newsletter #4, 2016 


Den 10  november 2016
på Netport Science Park i Karlshamn  

Välkomna till 2016 års EnergiTing!

Årets Energiting hålls på NetPort Science Park i Karlshamn (Biblioteksgatan 4). Anmäl dig redan idag! Länk till anmälan. 

 

 

Call for Speakers

Vill du föreläsa på årets Energiting? Anmäl dig på vår hemsida.  

Minimässa 

Vill du ställa ut på årets Energiting? För information och anmälan, gå in på vår hemsida


Växjö 12 maj

GodaHus bjuder in till hearing om det senaste inom byggbranschen, samt metoder för att dra nytta av erfarenheter från genomförda projekt. Läs mer


Växjö 20 maj

Årsstämmor - Energikontor Sydost 

Årsstämma för föreningen

kl 09.00

Årsstämma för bolaget

kl 11.30

Plats: Växjö Energi

För information, kontakta Erica Fritzon 


Alvesta 25 maj, Mönsterås 26 maj

Informationsseminarium om Energimyndighetens kunskapssatsning Energilyftet, en webbutbildning inom lågenergibyggande för beställare, arkitekter, drifttekniker och ingenjörer. Anmälan görs på Energimyndighetens hemsida. Läs mer


Växjö 30 maj

Linnéuniversitetet, Svensk Energi, Region Kronoberg och Energikontor Sydost bjuder in till seminarium "Sol, vind, vatten och bio - kraftsamling sydost" om framtidens hållbara utveckling, livsmiljö och tillväxt i region sydost. Läs mer. 


Malmö 10 - 11 maj 

Konferens "REGATEC 2016 - International Conference on Renewable Energy Gas Technology" om framställning av biometan, omvandling av biomassa och förgasning för kraftvärmeproduktion. För mer information läs här.


Kalmar 12 - 13 maj

Svensk Vindkraftförening firar 30 år. Studiebesök, konferens och mässa. För mer information och anmälan, läs här


Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för hållbar utveckling. Här har vi alla en roll att spela för att vi ska kunna uppnå dessa.

Läs mer om de globala målen.

Följ oss på Twitter  -  Gilla oss på Facebook  -  Kolla vår YouTube-kanal - info@energikontorsydost
   -   energikontorsydost.se   -   Vårt pressrum


Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering på uppdrag av sina medlemmar; kommuner, landsting och regioner i sydost.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är intressent inom energi- och klimatområdet eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.