Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd.


Former för brukarinflytande

Det finns flera sätt att öka brukarinflytande inom en verksamhet. Det kan handla om att patienter uppmuntras till deltagande i brukarråd eller i utvecklingsarbeten inom verksameheten. Men det kan också handla om att ta in brukare utifrån som utbildare, coacher, mentorer eller varför inte att anställa en brukare som Brukarinflytandesamordnare? Det viktiga är att vi mer börja ta tillvara på patienters/brukares och de närståendes erfarenheter av vård och stöd och ser detta som en oersättlig kunskap som behövs för att utveckla verksamheterna till det bättre. Läs mer här


Delaktighetsmodellen som en möjlighet

Avsikten med delaktighetsmodellen är att stärka brukarens engagemang och inflytande över sin vardagssituation och sin nära omgivning. En väg mot egenmakt och ett meningsfullt liv. Ladda ner broschyren och ta del av delaktighetsmodellens möjligheter för ökad delaktighet och inflytande. Läs mer här.


Egenmakt, hälsa och deltagande i kulturlivet

Studieförbundet Vuxenskolan skapade hösten 2014 en sammanställning om forskning om personer med intellektuella funktionsnedsättningar och personer med psykiska funktionsnedsättningar med avseende på områdena egenmakt, hälsa och deltagande i kulturlivet. Studien avslutas med förslag kring konkreta aktiviteter inom ovanstående tre verksamhetsområden. Läs studien här

Psykiatri

"Hellre glad och glömsk än begraven med mina minnen". Ta del av Elsas radiointervju där hon berättar om sina upplevelser av ECT - mer känt som el-behandling. Radiointervjun kan du lyssna på här.


Neuropsykiatri

Autism & Asperger förbundet m.fl bjuder in på konferenser och föreläsningar i höst. Ta del av dessa och boka in i kalendern redan nu. Läs mer här.


Utvecklingsstörning/LSS

Pictogram är ett visuellt språk som underlättar kommunikationen för personer som saknar eller har begränsad förmåga att tala, läsa och skriva.

  • Du kan göra dig förstådd och förstå
  • Du kan ställa frågor och få svar
  • Du har ett stöd för tanken och minnet
  • Du kan formulera känslor och önskningar
  • Du kan kommunicera!

Ta del av dessa sätt att kommunica på Eleonors blogg. Läs mer här.

Läs mer om pictogram här.


Samsjuklighet

Förbättrat anhörigstöd - att mötas tillsammans i en Akergrupp som brukare, anhörig, volontär eller professionell. Ta del av avdelning 3A och 3B på Psykiatrins Hus på Akademiska sjukhuset i Uppsala som vann förstapris för ”Bästa närståendeperspektiv”. Läs mer här.Månadens boktips

Boken handlar om Bror, en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Tessan som är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation. Och om Jane som är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd. Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt. Läs mer här.


Vi som jobbar inom projektet

                  Anna-Maria

                      Eleonor

                   Laila

                    Petra

                     Elsa

                  Johanna


Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

 

Vi har nu 413 prenumeranter.

www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Du hittar oss även på FaceBook

 

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.