Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Golfpaket

Expedition Djurö

Vad sägs om att spela golf mitt i ett historiskt landskap, med närhet till Vänerns stränder och uppfriskande bad mellan rundorna? I Destination Läckö-Kinnekulle finns flera omväxlande, natursköna och utmanande golfbanor med all service som krävs för en lyckad upplevelse. I våra paket kan du välja om du vill spela på en eller flera banor och du bor på hotell eller vandrarhem i området, allt efter dina egna önskemål. Läs mer här!

Expeditionen till nationalparken Djurö startar vid naturum Vänerskärgården - Victoriahuset med kaffe och en kort introduktion till Vänerområdet och Djurö. Sedan bär det ut på sjön. Resan tar knappt två timmar. Väl framme vandrar du i lagom takt och stannar till där det finns intressanta fakta och historier att berätta, samt äter lunch i det gröna. På kvällen blir det middag och övernattning på hotell. Läs mer här!


Öppnar för säsongen

Första maj öppnar både Läckö Slott och Falkängens hantverksby upp sina dörrar för dig att åter besöka. Kom och handla vackra hantverk vid Kinnekulles fot och besök det sagolika barockslottet vid Vänerns strand.

Läs mer om Falkängens hantverksby här!

Läs mer om Läckö Slott här!


Vårmarknad

Vandra i Skaraborg

Den 6 maj är det återigen dags för den populära och traditionsenliga vårmarknad på Nya stadens torg i Lidköping! Det blir torghandel, bilar, båtar, traktorer och mycket mer! Idol Vinnaren Martin Almgren och Linda Bengtzing uppträder och det finns häftiga hoppborgar och en rolig rutschkana för barnen. Läs mer här!

Under tre helger i maj arrangeras det 7 olika vandringar på några av Skaraborgs finaste vandringsleder! Man räknar med att tusentals personer kommer att ta sig ut på vandringslederna för att promenera i natursköna miljöer med blommande körsbärsträd, ramslök och vitsippor varvat med spännande upplevelser längs med lederna. Läs mer här!


Vårrundan Kinnekulle

7-8 maj är det dags för Vårrundan Kinnekulle där bygdens alla kreativa människor bjuder in till öppet hus. Det är ett evenemang som lockar tiotusentals människor att uppleva den unika naturen i kombination med nära hundra aktörer runt om på Kinnekulle. Det är alltifrån konstnärer och hantverkare till caféer och restauranger som håller öppet. Det blir musik, guidningar och mycket mer att uppleva under denna helg. Läs mer här!


Kinnekulle Trail Run

Ramslökens dag

Ett nytt evenemang för i år är Kinnekulle Trail Run 14 maj som är ett terränglopp för både motionärer och elit i alla åldrar. Start och mål är vid Utsiktstornet på toppen av Kinnekulle och det finns tre olika bansträckningar att välja mellan 1,9 km, 5 km och 10 km. Så knyt på dig löparskorna och upplev vår vackra natur! Läs mer här!

Ramslökens dag arrangeras i år den 21 maj och startplatsen är Hellekis säteri. Det blir ramslökspromenad med överraskande inslag genom ramslöksriket mitt i Munkängarna. Smaka på ramslökssoppa, handla på ramslöksmarknaden i Falkängen och ät på någon av restaurangerna som har ramslöksmenyer dagen till ära. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se