Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bergslagsspelens nyhetsbrev, april 2016

Biljettsläpp till "Smidda planer" idag

Idag smäller det! Vi släpper biljetterna till sommarens familjeföreställning
”Smidda planer”. Vill du vara medskapare? Nu har du chansen, se mer nedan.

Vi bjuder på en festlig och spännande teaterföreställning för hela familjen med sång och musik i Löa hytta. Föreställningen spelas 2-9 juli, klicka på "biljettbokning" nedan för info om tider och dagar.

Passa på attboka biljetter redan nu i april så får ni 20 kr rabatt per biljett. Erbjudandet gäller de tre första föreställningarna. (Ordinarie pris är 180 kr för vuxna och 120 kr för barn.)

Hjärtligt välkomna i sommar!

Biljettbokning (länk till Nortic)

Affischbild: Alva Wirsén Holm
Grafisk formgivning: Ola Lindgren, Skogen Grafisk form

Länk till föreställningens evenemangssida på Facebook:

facebook
Foto: Rolf Karlsson och Kicki Nilsson

Delta i kurs inför sommarens teater:

Kostymtillverkning - några platser kvar
Gillar du att sy och hitta nya lösningar? Några platser finns kvar på studiecirkeln "Kostymtillverkning" som startade 22 mars, nästa gång ärnu på tisdag 5 april kl 18 i Lindesberg. Klicka på länken nedan så kommer du till anmälan.
Kursledare är Kajsa Forsberg, Lindeskolan.
Direktlänk till anmälan

Scenografi och rekvisita
Vill du vara med och skapa dekor och rekvisita? Tillsammans med Frida Thofelt som arbetar på Teater Martin Mutter får du i denna kurs vara medskapare till att forma scenografi och rekvisita till Bergslagsspelens sommarspel. Träffarna sker i Löa och i Lindesberg.
Startar tisdag 19 april kl. 18–20 i Löa hytta.
Direktlänk till anmälan

Guidning i Löa Hytta
Här får du lära dig mer om järnframställning och Bergslagens historia av Löas hyttfogde Margareta Gustafsson. Du får också veta hur man bemöter besökare och lära dig guida i Löa hytta. Om du vill ha sommarjobb som guide eller bara guida vid vissa tillfällen eller helt enkelt bara veta mer om vår historia, är du välkommen att delta.
Startar tisdag 10 maj kl 18–19.30 i Löa hytta.
Direktlänk till anmälan

Aktör i hyttmiljön
Det här är en teaterkurs för olika människor i alla åldrar. Kom ensam eller med din familj – det kan vara ett bra tillfälle för familjen att göra något roligt och annorlunda tillsammans!
Du som är aktör i hyttmiljön, kommer att spela en rollkaraktär under 1800-talet. Vi kommer att jobba mycket med improvisation och att kunna hålla sin karaktär.  Kursledare är Tina Ruth som har över 20 års erfarenhet av pedagogiskt arbete inom teater. Träffarna sker i Löa och i Lindesberg.
Startar torsdag 12 maj kl 18–20 i Lindesberg.
Direktlänk till anmälan


Bergslagsspelens sommarläger. Foto: Kicki Nilsson
Foto: Kicki Nilsson

Tack till alla som är med och bidrar!

Så här gör du:

Företag: Vill ditt företag vara med och stötta ekonomiskt eller på annat sätt - hör av dig till oss. Telefon 070-603 82 03 alt kristina@bergslagsspelen.se

Privatpersoner och föreningar:
Ge ett bidrag till Bergslagsspelens folkfinansiering och få din summa fördubblad av Region Örebro län.
Swisha till: 123 609 53 50
Mottagare: Amatörteatersamverkan Örebro län
Ange meddelande: Bergslagsspelen
Eller
sätt in på:
Bankgironummer
: 413-9671

Folkfinansieringen, eller crowdfunding som det också kallas, innebär att för varje bidrag som skänks från en privatperson eller förening, så skänker Region Örebro län motsvarande summa. Ger man ett bidrag på 100 kronor, blir det alltså 200 kronor till projektet.


Bergslagsspelen - samarbete i fyra kommuner

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med syfte att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund.
Läs gärna mer om Bergslagsspelen på vår hemsida.


facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick, klicka här.