Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2016

Nå fram till en Röd kund (person), ett D

Tänk att folk inte fattar, detta är ju en kalasprodukt, går inte att få bättre! Har du någon gång tänkt den tanken när kunden inte köper direkt? Det är just detta som D.I.S.C hjälper dig med - att kommunicera rätt till rätt kund eller medarbetare för den delen också.

Vi är ju alla olika och på sig själv känner man andra sägs det ju. Om vi i detta fall tänker oss att vi har en kund framför oss som vi tror är röd, ett D för Dominant.

Vi har fått bekräftat med hjälp av vår kundanalys att t ex tid är viktigt och att få det bästa priset och den mest kraftfulla produkten.

 

  1. Vi kan ge kunden en utmaning som att "Detta är vår mest effektfulla produkt, klarar du att hantera den tror du?" Utmaningar och tävlingar är himla kul för den röde.

  2. "Om jag kan ordna med leverans redan denna vecka är det intressant för dig?" Självklart är den röde intresserad av saker som går fort.

  3. Håll informationen kort och koncis. "Detta gör vi speciellt för dig!"

  4. "Du är ju alltid snabb och effektiv och vill få till höga resultat och med denna tjänst når du det." Påpeka att du vet dessa saker för det är också något som den röde är stolt över av sina olika egenskaper. Det ska gå fort och det ska ge resultat. Plus att andra givetvis ska veta att de är just så bra!

 

Den röde måste du övertyga snabbt. Jag tycker alltid det är viktigt med lite socialt prat först och jag är ju lite gul, så jag gillar sånt men just till den röde kan du skippa det eller i alla fall dra ner på det kraftigt.

När du sedan upplever att ni nått ett resultat, tacka och lämna för nu är det annat som gäller för den röde och drar du nu ut på tiden riskerar du att missa affären. Den röde tappar tålamodet med dig.

Om det är stora projekt som gäller vill den röde helst komma igång och så löser ni detaljer och annat på vägen. Ordna det!

Den röde som du träffar är ofta chef, ansvarig eller ledare. De tar gärna på sig den rollen då de gillar att leda och styra och vill givetvis också ofta hitta på något nytt och framför allt vill de kunna påverka sitt arbete.
Alla är inte röda till 100 % men röda är rätt tydliga.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Herr  Rosa bor i det rosa huset.
Fru Gul bor i det gula huset.
Dam Svart bor i det svarta huset.
Vem bor i det vita huset?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Har du listat ut det? Det handlar om dottern Saras födelse.

 

Stylingtips:

Jag får väldigt ofta frågan när jag jobbar med image, färg och stil med mina kunder hur de ska göra när plaggen de vill köpa både innehåller varma OCH kalla färger.

 

Egentligen är svaret rätt enkelt. Vilken färg är det som dominerar, som du upplever det finns mest av eller den färg som syns mest?

Sedan kan man ju också fundera över om det emellanåt inte är helt ok att välja ett plagg man gillar som på ett vackert sätt kombinerar både varm och kollat och bara vara nöjd över det.

 

Det är också möjligt att förstärka den färg man vill ska synas och som man vill ska dominera. Om du t ex lägger till en kavaj eller jacka till den rutiga herrskjortan, så förstärker du det kalla blåa och får mindre fokus på det oranga men som ändå finns där och gör skjortan snygg.

Precis som du alltid kan ändra på ett varmt plagg som kanske är helt fel färg för dig men som du gillar och som du då kan trolla med t ex med hjälp av en skarf runt halsen som då får dig att bli kall igen. I hyn alltså...

Jag gillar dessa plagg som har både varmt och kallt i sig. De gör oss lite obundna och vi kan själva trolla och trixa lite, så att vi utnyttjar dem till vår egen förmån. Detta så att vi kan bli så snygga vi bara kan.

Våga prova dig fram och njut av de komplimanger du kommer att få framöver.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.