Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi verkar för ökad delaktighet i vård och stöd.


Presentation av Forumets övriga personal

I vårt första nyhetsbrev presenterade vi våra fyra utvecklingsledare. I detta nyhetsbrev får du som läsare ta del av resterande tre av personalen i vår verksamhet.

Projektledare Anna-Maria Lundberg

Är sedan 2009 anställd som Verksamhets-utvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala, men är under projekttiden tjänstledig. Hon har erfarenhet av psykisk ohälsa, egen och som anhörig. Anna-Maria har varit ordförande i Riksföreningen Balans och i Föreningen Balans Uppsala. Tillsammans med Inhie Yang och Jan Friberg har hon tagit fram Balansmodellen, ett studiematerial för självhjälpsgrupper och anhöriggrupper anpassat för depression och bipolär sjukdom.

Stödjande utvecklingsledare Johanna Eriksson

Johanna är det viktiga stödet för de olika utvecklingsledarna hos oss på forumet, och är med och stödjer upp där det behövs. Hon är medlem i Uppsala Ångestsyndromsällskap ÅSS. Johanna ser det som viktigt att jobba med frågor gällande brukarinflytande."Vi brukare tar inte bara längre emot information, utan vi delar också med oss till de som arbetar inom kommun och landsting". Läs Johannas egna erfarenheter om brukarinflytande här.

Kommunikationskonsult Jouanita Törnström

Jobbar resterande tid utanför abetstiden på Forumet för Brukarinflytande som Återhämtningskonsult inom psykiatri. Hon har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och brinner för att utbilda genom föreläsningar ur ett brukarperspektiv och lägger tyngd på vikten av gott bemötande och att lyfter mycket fram återhämtningsperspektivet. Jouanita är nu aktuell workshopen SIP - ur ett brukarperspektiv och med kurser i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa och erbjuder även studiecirklar i företaget. Hon har även stort intresse för digital media och vikten om att synliggöra verksamheter genom hemsidor, nyhetsbrev och med aktivitet inom sociala media.

Lär känna oss personal mer på vår hemsida. Eller varför inte komma och besök oss direkt på plats. Här finns vi! VÄLKOMMEN!


Efterlysning av brukare som vill vara med i RIM (Riktlinjer inom missbruks- och beroendevården)

Brukarnas synpunkter och erfarenheter är en betydelsefull kunskapskälla, som behövs för en evidensbaserad praktik. Genom att ta vara på brukarnas/patienternas synpunkter och erfarenheter kan vård och stöd bättre anpassas till deras förutsättningar och behov.

  • Är du en person med brukarerfarenhet från missbruks - och beroendevården eller är du närstående/anhörig? 
  • Är du personal som känner till någon som har denna erfarenhet som du tror vill dela med sig av sina synpunkter? 
  • Är du en medmänniska som känner någon som skulle vilja vara med och påverka vård och stöd inom missbruk- och beroendevården? 

Läs mer här.


Månadens Boktips!

Don Tillman, 39 vill hitta en fru och söker efter kärleken. Han följer ett mycket grundligt frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Det måste vara en kvinna som absolut inte rubbar hans inrutade liv. Men så träffar han på Rosie Jarman som är helt tvärtemot Dons önskningar om den perfekta partnern. Läs mer här.

Vad händer inom de fyra verksamheterna?

Psykiatri

Följ Elsas blogginlägg om vad som händer inom psykiatrins verksamhet och kommentera gärna med egna tankar och reflektioner. Läs mer här.


Neuropsykiatri

Följ Lailas blogginlägg om vad som händer inom neuropsykiatrins verksamhet och kommentera gärna med egna tankar och reflektioner. Läs mer här.


Utvecklingsstörning/LSS

Följ Eleonors blogginlägg om vad som händer inom utvecklingsstörning/LSS verksamhet och kommentera gärna med egna tankar och reflektioner. Läs mer här.


Samsjuklighet

Följ Petras blogginlägg om vad som händer inom bland annat samsjuklighet/missbruk och kommentera gärna med egna tankar och reflektioner. Läs mer här.


Konferenser

April månad innebar intressanta konferenser som några av oss personal på forumet deltog i som åhörare. Vi besökte konferensen Vuxna och psykisk hälsa under två dagar i Stockholm. Den här konferensen kommer vi inte missa nästa år! För så bra tyckte vi att den var. Och i Uppsala på UKK (Uppsala Konsert och Kongress) fick vi möjlighet att vara med som utställare och åhörare på Svenska BUP kongressen 2016 med temat missbruk. Två givande dagar med bra föreläsningar, symposier och diskussioner.


Tillsammans gör vi skillnad!

Forum för Brukarinflytandes nyhetsbrev erbjuder dig information om verksamhetens arbete i att öka delaktighet i vård och stöd.

Vi har nu 278 prenumeranter.

www.brukarinflytande.se 

E-post: info@brukarinflytande.se 

Tel: 076 - 309 37 12

Du hittar oss även på FaceBook

 

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter