Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #6. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om din innerstad

Imorgon kväll gäller det! Startseminariet på Stadshotellet startar klockan 18. Du kommer väl?

- Västerås växer! Vi behöver samarbeta och hitta en målbild för innerstaden som alla kan enas kring. Det här seminariet är en utmärkt chans att lära sig mer om stadsutveckling och om hur vi kan jobba för att skapa en attraktiv och levande innerstad, säger Anna Jägvald, projektledare på Västerås stad.

I vår utställning kan du markera dina favoritplatser och berätta var du skulle vilja se förändring. Och om du får mersmak av seminariet är du välkommen att anmäla dig till fokusgruppen. Där går vi på djupet med innerstadens utmaningar tillsammans med andra engagerade västeråsare.

Foto: Pia Nordlander

Markvärme - en unik tillgång

Barmark året om. Minskad halkrisk och ökad komfort. Många västeråsare tycker om sin markvärme. Den är en unik tillgång för vår innerstad!

Markvärmen är en av de tillgångar som ofta nämns när västeråsare får berätta vad de gillar med innerstaden. Ungefär 150 000 kvadratmeter av markytan i centrala Västerås har markvärme. Det motsvarar 22 fotbollsplaner. Varmt vatten leds genom rör under marken och smälter bort snö och is. Markvärmeteknikerna har beredskap under dygnets alla timmar för att köra systemet med så liten energiförbrukning som möjligt.


Hej Thomas Hellquist!

Thomas, du är professor i arkitektur och inbjuden som huvudtalare på startseminariet. Vad tänker du på när du hör "Västerås innerstad"?

Jag tänker på Västerås stadskärna som en blandning av historia och modernitet. Men jag är lite orolig att ni ska förstöra er egen stationsbyggnad...

Det blir spännande att höra mer om det när du kommer hit! Vilken är din favoritstad i världen?

Det måste vara Ljubljana i Slovenien. Joseph Plecnik gestaltade tidigt om den centrala flodfårans kanter och skapade en bekväm och vacker urban strandpromenad.

Vilka dofter förknippar du med en stad där du trivs?

Jag är ju uppvuxen i Göteborg, det är kanske därför jag tycker om städer som doftar hav ibland, gärna till ljudet av måsars skrik.

Tack Thomas! Vi ser fram emot att få lyssna på dig under seminariet!


Läs tidigare nyhetsbrev

Vill du hänga med från början? Läs alla nyhetsbreven:

Nyhetsbrev #1

Nyhetsbrev #2

Nyhetsbrev #3

Nyhetsbrev #4

Nyhetsbrev #5

 

Nya bilder av innerstaden

Illustratören Tobias Flygar har skapat illustrationerna för projektet Tyck om din innerstad. Uppdraget var att fånga mångfalden i innerstaden. Studentliv, bostäder, vattenkvalitet... Hur många olika perspektiv kan du se i den här bilden?


Sms:a om din innerstad

71120 är numret att lägga på minnet om du vill lämna kommentarer via sms. Skriv INNERSTAD mellanslag och därefter din synpunkt. Sms-funktionen kommer också att användas under startseminariet för frågor till våra föreläsare.


Ring så kommer vi

Vill du diskutera innerstadsfrågor tillsammans med din förening eller på din arbetsplats? Ring så kommer vi! Kontakta projektledare Anna Jägvald på 021-39 32 11 eller e-posta anna.jagvald(a)vasteras.se


Glöm inte webbenkäten

Fyra enkla frågor. Dina svar är viktiga. Innerstaden behöver dig!

Gå till webbenkäten


Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet är ett bra sätt att hålla koll på inbjudningar, evenemang och uppföljning. Tipsa en vän!

 


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.