Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej!

Detta nyhetsbrev riktar vi främst till dig som är arena-, marknads- eller restaurangansvarig på "din" arena eftersom vi är övertygade om att vi verkligen kan hjälpa dig.

Vi på Attendance2 har lång och gedigen erfarenhet av att effektivisera orderhanteringen av hospitality, VIP- och sponsorbokningar.

Vi vet att oavsett storlek på elitklubb, idrott eller stad, är det omöjligt att göra all biljett- och VIP-bokning via biljettsystemet. Vissa kunder kommer alltid att hanteras av kansliet och hantering och administration av dessa order tar mycket tid från säljarna. 

Det kan vara många "mellanhänder", Excelark, mail samt Post-It-lappar och på vägen  kan viktig information försvinna och risken är då stor att leveransen blir oprecis och upplevs som oprofessionell av kunder och kollegor.

INTERNBOKNINGAR - många inblandade, mycket kan gå fel.

ProPublik minimera administrationen för alla och ger bättre service.

Målsättningen med internordersystemet är att alla ska kunna lägga en order och vara säker på att kunden, biljettansvarig, restaurangen och ekonomiavdelningen får all information som krävs.

Det ska också kunna hantera orderlogistiken och hantera allt det som avtalas med era partners, sponsorer, anställda, spelare, artister etc.

Ett vanligt scenario hos en klubb/arrangör utan order/säljsystem:

Loger, VIP-bokningar och sponsorbiljetter

Internbokningssystemet är ett transparent system där alla i organisationen kan skapa och se bokningar till alla evenemang och där funktionen att begränsa antalet per rum gör överbokning omöjlig.

Vid bokning får kunden orderbekräftelse direkt och fakturaunderlag skapas. Ni väljer själva om ni vill fakturera direkt eller efter evenemanget.

Biljettansvarig får alla bokningar samlade så dessa kan bearbetas i god tid via plocka-funktionen. Då biljetten är plockad syns det i status för bokningen i systemet.

Hovmästaren loggar själv in och hämtar listan för bordsplacering.

Självklart kan ni även skapa en bokningssida med betallösning där kunden själv kan lägga sin order.

Potter för mat och biljetter.

ProPublik har även en helt unik hantering av biljetter eller mat och biljett i pott. Självklart kan ni enkelt ta emot en order och välja betalsätt ”Pott” och på så sätt räkna av från kundens pott. Ännu hellre vill ni att kunden själv ska kunna avropa och beställa och det görs enkelt via ”log in” och lösenord.

Ni sätter själva de begränsningar som ni önskar sätta för era kunder, max 8 biljetter per match, max 4 per derby, enbart vardagsmatcher eller hur ni nu önskar anpassa leveransen. Ni skapar enkelt bokningssidan där kunderna bokar sina biljetter och den kan anpassas med kundens logotype eller bilder.

Potter och internorder ingår i ProPublik som en standardprodukt och ingen kostnad tas ut per bokning.


Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera ert biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.

Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.